Fotogaléria:Najdivokejší Mercedes SLS AMG

Volkswagen si konceptom I.D spytuje svedomie po kauze Dieselgate.


Volkswagen mení politiku a chce sa stať lídrom v oblasti elektromobility a autonómneho riadenia. Na výstavnej ploche automobilky sa najčastejšie skloňovala budúcnosť a koncept I.D je dôkazom toho, že to Volkswagen myslí naozaj vážne.

Tento **koncept symbolicky odštartoval nový projekt, ktorého cieľom je predstavenie celej rodiny elektrických automobilov.** Prvé sériové vozidlo má pripomínať predstavený koncept a **do predaja by mal prísť už v roku 2020.**

Dizajn auta ukazuje nový jazyk, ktorého sa nadchádzajúce elektrické modely budú držať. V rámci zachovania minimálneho odporu vzduchu je čelné sklo natiahnuté čo najviac k prednému nárazníku, ktorý je prakticky bez akýchkoľvek otvorov. Zapustené sú tiež svetlomety aj samotné logo. Auto skrášľujú doplnky modrej farby, ktorá je pre ekologické modely Volkswagenu typická.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

**Veľký dôraz sa kladie na pohodlie a priestrannosť.** Keďže v prednej časti už väčšinu priestoru nezaberá spaľovací motor, mohlo dôjsť k natiahnutiu priestoru pre posádku. Interiér je minimalistický, **bez akéhokoľvek fyzického tlačidla.** Väčšina informácií sa bude premietať na čelné sklo a prevládať bude ovládanie gestami. V prípade autonómnej jazdy sa volant sklápa do prístrojovej dosky.

**Základom konceptu je nová modulárna platforma Electric Drive Kit (MEB)**, ktorú plánuje Volkswagen použiť pri vývoji nových modelov. Vízia rodinného elektromobilu **disponuje výkonom 125 kW a slušným dojazdom až 600 kilometrov.** K tomuto číslu sa má priblížiť aj model, ktorý sa v roku 2020 má zaradiť ku štandardnému Golfu. **Asi najzaujímavejšou informáciou bola odhadovaná cena elektrického modelu.** Tá by mala byť na úrovni naftovej verzie Volkswagenu Golf.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.