Fotogaléria:Autá vyrobené z odpadu

Nemci predstavili Panameru pre šporovlivých milionárov.


Ak je pre vás hlavným parametrom spotreba, tak zvýšte pozornosť! Porsche predstavilo auto, ktoré spotrebuje menej ako Octavia Greenline či Auris Hybrid. Okrem spotreby zaujme aj výkonom. Pod kapotou športovej limuzíny nájdeme benzínový šesťvalec, ktorému s dýchaním pomáha dvojica turbodúchadiel. Výkon spaľovacieho motora poskytne 243 kW (330 k) a 450 Nm krútiaceho momentu.

Hlavnú úlohu pri znižovaní spotreby však zohráva prídavný elektromotor (100 kW) napájaný 14,1 kWh akumulátorom, vďaka ktorému môže Panamera využiť 50 elektrických kilometrov, a to až do rýchlosti 140 kilometrov za hodinu. V prípade potreby je možné využívať spaľovací aj elektrický pohon súčasne, vďaka čomu stúpne hodnota výkonu pri kombinovanom využití dvoch jednotiek až na 340 kW (452 k) s krútiacim momentom až 700 Nm. Výrobca tvrdí, že pri kombinovanom cykle je možné jazdiť len za 2,5 l/100 km, čo považujeme za veľmi optimistickú hodnotu. Maximálna rýchlosť pri využití plného výkonu je 278 km/h a na stovku sa Panamera dostane za necelých 5 sekúnd. V interiéri môžeme nájsť nový 12,3“ displej, ktorý vodičovi premieta všetky dôležité informácie o vozidle a pohonnom ústrojenstve.

Ceny štartujú na 107 553 eurách a prvé vozidlá dorazia k majiteľom až v polovici budúceho roka.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!