Fotogaléria:Ford Tourneo Custom ide do predaja!

Spoločnosť Fuchs patrí k najväčším olejárskym spoločnostiam na svete. Vo svojich osemdesiatich spoločnostiach zamestnáva viac ako štyritisíc zamestnancov.


Oleje sú veľmi dôležitou súčasťou každého stroja. Technika by bez správneho a kvalitného oleja jednoducho nefungovala. S mechanickou zložitosťou musí ísť ruka v ruke aj vývoj olejov. Už to nie je len obyčajné „mazadlo“, ale premyslená štruktúra s mnohými aditívami a prímesami. Fuchs patrí medzi popredných „tvorcov“ olejov s pozoruhodne širokým záberom použitia.

História koncernu sa začína v roku 1931 v Nemecku, kde si Rudolf Fuchs založil firmu na dovoz a predaj vysokokvalitných rafinérskych produktov z Pensylvánie. Firma sa od svojho vzniku popri výrobe a predaji bežných olejov a mazív venovala aj vývoju a výskumu. Postupom času si otvárala pobočky na celom svete. Začiatkom deväťdesiatych rokov boli všetky aktivity zamerané len na jednu oblasť – obchodovanie s mazivami. Najsilnejší odbyt bol v západnej Európe, v Severnej Amerike a na trhoch Ázie.

Do histórie koncernu sa v roku 1992 zapísalo aj Slovensko. Fuchs-Petrochema, spol. s r. o. so sídlom v Dubovej, okr. Brezno, bola založená dcérska spoločnosť nemeckého Fuchs Petrolub AG a slovenskej Petrochemy, a. s., Dubová. Od svojho vzniku sa svojimi výrobkami v oblasti olejov a priemyselných mazív zaradila medzi významné olejárske spoločnosti pôsobiace na Slovensku. V roku 2005 Petrochema, a. s., odpredala svoj podiel spoločnosti Fuchs Petrolub AG. Z tohto dôvodu došlo aj k zmene názvu spoločnosti na Fuchs Oil Corp. (SK), spol. s r. o. Po transformácii materskej akciovej spoločnosti na európsku formu Fuchs Petrolub SE pôsobí 100-percentná dcérska spoločnosť Fuchs Oil Corp. (SK), spol. s r. o., úspešne na slovenskom trhu do súčasnosti.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Sortiment spoločnosti je zložený z vysoko kvalitných mazív pre najširšie oblasti použitia, od priemyslu až po automobilizmus, od stavebníctva po poľnohospodárstvo. Okrem štandardných výrobkov a produktov vyvíjaných na mieru poskytuje aj širokú škálu poradenských a servisných služieb týkajúcich sa olejov a mazív. Firma svojim zákazníkom dodáva automobilové oleje Titan, mazivá pre motocykle Silkolene, priemyselné oleje, plastické mazivá, antikorózne kvapaliny, rezné kvapaliny a ekologické mazivá. Dlhoročné skúsenosti a trvalý dialóg s užívateľmi pomáhajú firme udržať špičkovú pozíciu v kvalite výrobkov, orientáciu na zákazníka a inovácie. Trvalé zvyšovanie úrovne kvality je pre firmu Fuchs prioritou. V súčasnosti má firma trinásť zamestnancov a vyše štyristo zákazníkov na slovenskom trhu. Medzi najvýznamnejších patria Volkswagen Slovakia, INA Skalica a Kysucké Nové Mesto, Železiarne Podbrezová, US Steel Košice a mnohí iní.

Pokračujte na ďalší príspevok »