Fotogaléria:Polícia varuje pred nástrahami Vianoc

Nakupujte a ušetríte, to je hlavný cieľ tejto kampane, ktorá sa zamerala na záznamové kamery a to z jednoduchého dôvodu: Zvýšiť bezpečnosť v cestnej premávke.


A ako to chce Mio docieliť? Predovšetkým technickú výbanou novej šiestej série záznamových kamier do automobilov, ktoré podporujú napr. funkciu ADAS, známu skôr z vyšších radov klasických autonavigácií. Poďme si tento jedinečný varovný systém predstaviť bližšie.

**Mio je kamera, ktorá Vám zachráni život**
Predstavenie vyspelej funkcie ADAS (LDWS / FCWS):
Integrácia dvoch ochranných systémov pre vodiča. LDWS system Vás upozorní na situáciu, keď nekontrolovane vychádzate z pruhu. Kamera monitoruje dráhu vášho vozidla a porovnáva ju s namaľovanými pruhmi na vozovke – ak vozidlo nekontrolovane vybočí z pruhu, spustí sa alarm. FCWS varuje vodiča pred nebezpečenstvom zrážky. Kamera analyzuje dráhu vozidla, vzdialenosť od vozidla pred vami a potrebnú vzdialenosť pre bezpečné dobrždění. Ak sa budete blížiť k vozidlu pred vami nebezpečnou rýchlosťou, spustí sa alarm. Túto jedinečnú funkciu využívajú modely: Mio MiVue 608, 618, 688, 698 Dual a R30.

A Mio chráni nielen životy svojej posádky, ale myslí aj na plechových miláčikov, ktorým napríklad pomôže s parkovaním a posunie užívania automobilu zase trochu vyššie. Dbáme na bezpečnosť a pohodlie!

**Režim parkovanie**
Vďaka snímaču pohybu a snímačmi otrasov (G-Shock Sensor) sa MiVueTM automaticky spustí a začne nahrávanie, ak zaznamená pohyb alebo náhly náraz (v prípade búrania). Dôkazný materiál môžete nahrávať aj v dobe neprítomnosti. V parkovacom režime môžete navyše znížiť počet snímok za sekundu, a tým efektívnejšie využívať miesto na pamäťovej karte. Túto vychytávku maju modely: Mio MiVue 608, 618, 638 Touch, 658 Touch / WiFi, 688 Sony, 698 Dual

Pre zaujímavosť tiež stojí pripomenúť, že záznamová kamera nielen natáča videá, ale aj skvele fotí.
**Nahrávanie v Extreme HD**
Záznamová kamera do auta nahráva video v rozlíšení 1296p (Extreme HD) s rýchlosťou 30 snímok za sekundu. Súbory sú ukladané na pamäťovú kartu pomocou technológie H.264, ktorá zaisťuje vynikajúcu kvalitu obrazu pri relatívne malej veľkosti.
Táto výbava je platná pre modely: Mio MiVue 618, 658 (Touch a Wifi) 698 Dual a R30.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.