Fotogaléria:Porovnávací test: Ford Focus Kombi 2.0 TDCi vs. Opel Astra Caravan 1.9 CDTi

Najsilnejšia verzia VW Golf GTI sa dostane do sériovej výroby. Prví majitelia dostanú svoje kusy už v budúcom roku.


Šéf vývoja automobilky VW, Dr. Heinz-Jakob Neusser, potvrdil výrobu najsilnejšieho „supergolfu“. Ten by mal prísť na trh začiatkom roku 2016. Golf R420 vychádza z konceptu Golfu R400, no polepšil si o 20 koní.

Pod kapotou tohto hot hatch-u nájdeme dvojlitrový preplňovaný benzínový motor, tak isto ako Golf R, bude aj R420 disponovať pohonom všetkých štyroch kolies. Okrem výkonného motoru bude auto disponovať aerodynamickým balíkom a sériou ďalších úprav, ktoré záhrňajú nové disky, športové zavesenie kolies, výkonný brzdový systém, športový výfuk a športový interiér. Vďaka modifikáciám dokáže vozidlo vystreliť z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy.

Nakoniec bude tento najsilnejší Golf v histórii poskytovať výkon, ktorý zatieni aj Mercedes A45 AMG či Audi RS3 Sportback. Svetová premiéra je naplánovaná na Frankfurt Motor Show v septembri tohto roku. Prvé doručené vozidlá by mali byť svojim zákazníkom doručené začiatkom roka 2016. Cena by mala byť v Nemecku pod hranicou 50 000 eur.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.