Fotogaléria:BMW 1 Coupé: Let’s dance

Legendárna športová Honda NSX je konečne späť! Prichádza s hybridným pohonným ústrojenstvom s výkonom presahujúcim 550 koní.


Bolo to ako nekonečná rozprávka. Automobilka Honda už dlhé roky sľubovala, že pracuje na modernej interpretácii svojho slávneho kupé NSX. Teraz je už dielo hotové a na detroitskom autosalóne sa vozidlo predstavilo pod menom Acura NSX. Prvé nákresy pripravovaného modelu naznačovali prekvapivo tesnú náväznosť k originálu z deväťdesiatych rokov, nakoniec je všetko trochu inak.

Atmosféricky plnený šesťvalec bol nakoniec nahradený pozdĺžne pred zadnou nápravou uloženou jednotkou V6. Prepĺňovaná je dvojicou turbodúchadiel a spolupracuje s deväťstupňovou dvojspojkovou prevodovkou a trojicou elektromotorov. Výkon tejto sústavy má presahovať hranicu 550 koní. Krútiaci moment má byť prenášaný na kolesá oboch náprav cez systém označovaný výrobcom ako Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive.

Dva elektromotory novej NSX sú na prednej náprave a vďaka pokročilej elektronickej regulácii majú uľahčovať vektorovanie krútiaceho momentu pri prejazde zákrutou, ten tretí je včlenený v obvyklom mieste medzi spaľovacím motorom a prevodovkou. Acura NSX má devätnásťpalcové diskyvpredu a dvadsaťpalcové vzadu a [obúvajú pneumatiky](http://www.az-pneu.sk/info-pneu/letne-pneumatiky/matador) s rozmermi 245/35, resp. 295/30. Spoľahlivé spomalenie zaisťujú uhlíkovo-keramické kotúče a šesť, resp. štvorpiestikové strmene.

Nová NSX je 4 490 mm dlhá, 1 940 mm široká a 1 215 mm vysoká a stojí na podvozku s rázvorom náprav 2 630 mm. Z miesta vodiča ovládaná sústava Integrated Dynamic System ponúkne štvoricu prevádzkových režimov Quiet, Sport, Sport + a Track, samozrejmosťou je launch control. Detaily k predstavenému sériovému prevedeniu kupé Honda NSX zatiaľ známe nie sú, ale zatiaľ sa môžete pozrieť na zábery ukazujúce tiež pohľad na konštrukciu.

Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.