Škoda predstavila nový autobus pre MHD, pozrite sa do interiéru a pracoviska vodiča

Autobus s dĺžkou vyše deväť metrov poháňa moderný naftový motor s výkonom takmer 250 koní.
Vydané  Text: 
Plzenská skupina Škoda Transportation predstavila nový autobus určený pre mestskú hromadnú dopravu (MHD), deväťmetrový D’CITY. Ide o najmenší model autobusu s naftovým motorom Cummins ISBE. Vznetový agregát vyvinie maximálny výkon 182 kW (244 koní) a vodič ho ovláda prostredníctvom automatickej prevodovky Allison. Veľkosťou sa optimálne hodí do kľukatých mestských uličiek, keďže na výšku má trochu viac než tri metre (3 132 mm), je široký 2 400 mm a dlhý 9 536 mm. Interiér vozidla je priestranný a prevádzkovatelia si môžu pri objednávke sami podľa vlastných potrieb určiť počet sedačiek od 30 do 36 alebo upraviť konfiguráciu dverí i vybavenia.
Interiér autobusu určený pre cestujúcu verejnosť je pasažierom MHD dobre známy. Revolúcia sa nekoná, prím tu zohráva trvácnosť materiálov a bezpečnosť.
K štandardnej výbave vozidla patrí okrem iného klimatizácia, kamera pri cúvaní alebo nezávislé kúrenie s výkonom 32 kW. Autobus tiež disponuje **funkciou kneeling** – nakláňanie vozidla pri každej zastávke. Pre osoby so zhoršenou pohyblivosťou má vo výbave aj vyklápaciu rampu. Vzhľadom na predpokladané využitie v meste je maximálna rýchlosť autobusu 100 km/h.
Jednoduché a účelné pracovisko vodiča autobusu

Tlak obyvateľov aj médií zabral! Trnavské autobusy nakoniec klimatizáciu dostanú

Ľudia sa v nových autobusoch nakoniec neuvaria. Mesto Trnava vypočulo sťažnosti ovyvateľov na sociálnych sieťach, ktoré sa týkali nákupu nových autobusov mestskej hromadnej dopravy.





ODPORÚČANÉ