Nissan čoskoro ukáže nový Qashqai. Interiér odhalený!

Nissan Qashai bol dlho na výslní záujmu motoristov bažiacich po kompaktnom SUV. Časy sa však zmenili, konkurencia sa rozrástla. O pár mesiacov Nissan predstaví novú generáciu. Čo už o nej vieme?
Vydané Text: 
Nový Qashqai je pre Nissan doslova životne dôležitý. A s týmto imperatívom k nemu aj v automobilke pristupujú. Na informácie sú zatiaľ pomerne skúpy, čo to však už predsa len preniklo. A čo je dôležité, nejedná sa iba o povedačky, na svete sú už prvé fotky interiéru. Zo zverejnených obrázkov je zrejmé, že hoci sa Nissan experimentov a moderny nikdy nebál, v tomto prípade siahol na istotu.
Fanúšikov príkladnej ergonómie a zdravého rozumu teda poteší napríklad to, že klimatizácia má vlastný ovládací panel osadený klasickými ovládačmi, dva otočné ovládače sa ušli aj multimediálnemu systému. Praktické a intuitívne použiteľné riešenie Nissan zvolil aj v prípade voliča automatickej prevodovky. Fotky nám ešte odhalili kvalitné dielenské vypracovanie a fajnové materiály. Hoci v prípade ergonómie ovládania v Nissane stavili skôr na klasiku, v kabíne sú bohato zastúpené aj moderné technológie.
Prístrojový štýl je podľa očakávania digitálny, multimediálny systém bude mať displej s uhlopriečkou rozumných 9 palcov. Všetko ostatné zatiaľ zostalo zahalené v tme. Aj to čo Nissan ukázal však stačí na to, aby potenciálni klienti spozorneli a kúpu nového auto odložili.
**Väčší a priestrannejší** Nová generácia podľa očakávania mierne narastie. Na jednej strane sa chce automobilka priblížiť priestrannosti konkurentov a na druhej vytvoriť väčší odstup od modelu Juke. Výsledkom bude nielen viac miesta pre cestujúcich, narástol aj objem batožinového priestoru, ktorý by mal mať objem 504 dm3. O ponuke agregátov a kombinácií pohonu zatiaľ veľa nevieme. Isté je, že naftu do nového Nissanu Qashqai už tankovať nebudeme. Štandardne možno očakávať dve výkonové verzie preplňovaného benzínového štvorvalca s objemom 1,3 litra. Základná verzia (100 kW/136 k) by mala byť k dispozícii s manuálnou prevodovkou a pohonom kolies prednej nápravy, výkonnejšia verzia (112 kW/153 k) si bude možno objednať aj s pohonom 4×4 a prevodovkou CVT. Okrem týchto verzií možno očakávať, že ponuku modelového radu doplní verzia e-Power. Podľa všetkého však nepôjde o klasický hybrid alebo plug-in hybrid, spaľovací motor zatiaľ neznámeho objemu a výkonu bude fungovať ako generátor energie pre elektromotor (136 kW(185 k). Nissan stavia nový Qashqai veľmi dôsledne a pragmaticky. Či to však bude v dnešnej konkurencii stačiť, ukáže až čas.







Inzercia

Bestsellery ešte výhodnejšie