MEGAgaléria: Novinky autosalónu vo Viedni a najdôležitejšie informácie

Nebaví vás už sedieť pred televízorom a pozerať rozprávky? Tak sa zdvihnite a pozrite si na autosalóne vo Viedni najnovšie autá!
Vydané  Text: 
Viedenský autosalón otvára sezónu automobilových výstav a keďže to zo Slovenska nie je ďaleko, mnohí priaznivci mu venujú spoju pozornosť. **Mnohokrát sa na ňom v našom regióne prvý raz predstavia autá, ktoré sa čoskoro objavia aj u predajcov.** Alebo autá, o ktorých zatiaľ píšeme iba na našich stránkach a ešte sme ich nevideli naživo. A v tom je Viedeň s jej autosalónom výnimočná. Americké autosalóny bývajú už minulosťou a do Ženevy ďaleko. Preto vás pozývame na prehliadku toho, čo vo Viedni istotne uvidíte.

Ponuka noviniek je bohatá, návšteva sa vám určite oplatí. Stačí pohľad na zoznam najzaujímavejších noviniek:

Audi e-tron BMW radu 3 BMW Z4 BMW X7 Citroën C5 Aircross Cupra Ateca Ford Focus Active Ford Ranger Raptor Honda HR-V Turbo Sport Kia ProCeed Lamborghini Aventador SVJ Lexus UX Lexus ES Mercedes-Benz GLE Mercedes-Benz Triedy B Mercedes-AMG A 35 Mercedes-AMG ONE Mini Electric Peugeot 508 SW Renault Kadjar Rolls-Royce Cullinan SEAT Tarraco Škoda Kodiaq RS Škoda Scala Tesla Model 3 Toyota RAV4 VW T-Cross VW I.D. Buzz Cargo V samostatnej sekcii sa predstavia elektrické automobily a pre návštevníkov je pripravená aj terénna dráha. Špecialisti z rakúskeho automobilového klubu vás na nej **prevezú v najrôznejších modeloch SUV, pick-upov a terénnych vozidiel, pričom vám počas jazdy vysvetlia správnu techniku jazdy v teréne.** Pokiaľ teda ešte neviete, čo budete robiť cez víkend, môže byť návšteva autosalónu v rakúskej metropole zaujímavým programom. V tom istom termíne sa na tom istom mieste navyše koná aj veľtrh cestovného ruchu Ferien Messe. **Takže okrem nového auta si môžete vybrať aj letnú dovolenku. A hneď začiatkom roka zabijete dve muchy jednou ranou.** Výstavisko Messe Wien nájdete pri Prátri na Trabrennstraße 3, 1020 Wien, dáta pre navigáciu: N 48.21269 E 16.41199. Brány sú otvorené do nedele 13. 1. každý deň v čase od 9:00 do 18:00. **Vstupné cez víkend je 14,9 € na osobu, deti nad 11 rokov platia 10 €, mladšie majú vstup zdarma.** V ponuke nájdete aj rôzne kombinácie zvýhodnených rodinných lístkov. Od 12 € kúpite lístky online. Prajeme vám príjemný zážitok. Či už z návštevy autosalónu, alebo z prehliadky našej galérie.




Okolo áut a motoriek sa pohybujem odmalička, aj keď sme nikdy v rodine nemali Škodu 105/120. Za jeden z najväčších výkonov považujem generálku Žiguláka, ktorou sme s kamarátmi zložili praktickú maturitu na dopravnej priemyslovke. Na autách ma zaujímajú technické riešenia a inovácie, preto mi je ľúto, že v ostatnej dobe sa dozvedáme viac o konektivite a o mobilnom internete v autách než o novinkách v motoroch, nápravách a prevodovkách. Podľa mňa by auto malo mať charakter a aspoň trochu komunikovať s vodičom. Na autonómne jazdenie sa zatiaľ pozerám skepticky, aj keď časom môže byť riešením najmä v mestách. Baví ma cestovanie, komunikácia s ľuďmi a rozširovanie obzorov.




Pokračujte na ďalší príspevok »