Verte či nie, táto kuchyňa sa vošla do Mercedesu triedy X. Stojí šialené peniaze.

Nemecká firma Matzker sa zvyčajne venuje prerábkam Land Roverov, tentokrát si vzala na mušku luxusný Mercedes-Benz triedy X.
Vydané  Text: 
Mať auto v totálnej plnke, to je sen mnohých fanúšikov štyroch kolies. Aj keď si však kúpite Mercedes-Benz triedy X so všetkým, čo výrobca ponúka, stále to nebude dosť na to, aby úroveň výbavy predčila túto kuriozitu. Mercedes-Benz X od firmy Matzker je vybavený kompletnou výbavou pre kempovanie, všetky funkčné doplnky sa pritom vošli na strechu a korbu pick-upu. Druhý rad sedadiel išiel bokom, namiesto nich vo vnútornom priestore vozidla nájdete obrnenú obytnú jednotku s vyklápacím strešným stanom a početnými praktickými odkladacími priestormi. Nájdete tu dokonca aj kuchyňu s chladničkou. Chýba už snáď kúpeľňa, tú ale v prírode tak veľmi potrebovať nebudete – veď s týmto autom sa ide na čunder, tam sa kúpe v rieke a toaleta je všade dookola. Výrobca ale nenechal všetko iba na prírodu, namontoval do auta zásobník na teplú i pitnú vodu, je tu zdravotnícka výbava, nákladný vozík, solárny panel pre výrobu vlastnej elektriny a tiež recovery boards, čo sú panely určené pre vyslobodenie auta zo zapadnutia.
Samotný automobil za zámok zadného diferenciálu, off-roadové kolesá, väčšiu svetlú výšku a zväčšenú nádrž na naftu. Cena tejto výbavy začína na úrovni 89-tisíc eur, ku ktorej si musíte pripočítať cenu samotného Mercedesu. Celková cena za plne vybavený kempingový Mercedes-Benz triedy X preto presahuje 200-tisíc eur, čo je cena takých dvoch menších domčekov v blízkosti Bratislavy, prípadne jeden solídny dom priamo v hlavnom meste.








Pokračujte na ďalší príspevok »