Slovensko dostane nové Superchargery od Tesly! Elon má smelé plány

„Slovensko sa postupne stáva európsko baštou elektromobility!“ Takto by mohol znieť titulok niektorého nášho článku už čoskoro, Slovensko v očiach sveta opäť o trochu stúpne vďaka novým supernabíjačkám na elektromobily.
Vydané  Text: 
Tesla v zastúpení svojho zakladateľa Elona Muska vyhlásila, že plánuje pokryť 100% Európy rýchlymi nabíjačkami Tesla Supercharger. Americká automobilka takto ozrejmila dôležitosť európskeho trhu pre svoj obchod a zároveň potešila mnohých Slovákov. Smelé vyjadrenia Elona Muska o budovaní nabíjacej infraštruktúry sa dotknú aj Slovenska, pre ktoré sa elektromobilita stáva čoraz dôležitejšou. V súčasnosti sa na starom kontinente nachádza 1 300 nabíjacích staníc Supercharger, z nich niekoľko je aj na Slovensku. Ich prevažná časť sa však nachádza v západnej Európe, najmä v Nemecku, Francúzsku a vo Veľkej Británii. V priebehu roka 2019 Tesla podľa slov Elona Muska plánuje rozšíriť túto infraštruktúru na celú Európu: „Pokrytie Superchargermi sa v budúcom roku rozšíri na 100 percent, z Írska do Kyjeva, z Nórska do Turecka.“
Plány Elona Muska označujeme za smelé preto, lebo novú infraštruktúru chce vybudovať v roku 2019. Rok 2020 bude venovaný Afrike a Mexiku.

Slovensko má prvú ultranabíjačku na elektromobily – a nie je v Bratislave!

Nabíjacia stanica sa nachádza na mieste, ktoré umožní jazdu elektromobilom naprieč celým Slovenskom.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!