Toto je nová generácia Mercedesu triedy S: nový automat bude mať 10 stupňov!

Nová generácia skvostných limuzín triedy S od značky Mercedes-Benz vstúpila do druhej etapy svojho zimného testovania. Pozrite sa s nami na ňu zblízka.
Vydané  Text: 
Všetci ju máme radi. Limuzína od značky Mercedes-Benz patrí dlhodobo k tomu najlepšiemu, čo si dnes môžete za svoje peniaze kúpiť. Dôvod, pre ktorý si zákazníci stále vyberajú S-Class a nie alternatívne produkty od konkurenčných značiek, tkvie v technologickej vyspelosti, vysokej bezpečnosti, nadčasovom dizajne a úchvatnom interiéri, ktorý s každou novou generáciou stanovuje novú latku v kvalite spracovania a materiálového vyhotovenia. Verte či nie, aktuálna generácia triedy S (W222) sa predáva už od roku 2013, teda vstupuje do siedmeho roka svojho životného cyklu. Mercedes-Benz preto pripravuje úplne novú generáciu, hoci si myslíme, že aj tá súčasná predstavuje vrcholný produkt autopriemyslu. Napriek tomu máme na novú generáciu W223 naplánovanú na modelový rok 2020 vysoké očakávania. Portál autoevolution zverejnil sériu záberov maskovanej triedy S počas druhej etapy jej zimného testovania v Škandinávii. Z fotografií, hoci sú kvalitné, ostré a zachytávajú testované vozidlo zo všetkých strán, nevidíme kľúčové prvky dizajnu novinky. Očakávame, že tie nám začne automobilka odhaľovať postupne na teasingových fotografiách, ako to spravila pri novej generácii najmenšieho štvordverového kupé Mercedes-Benz CLA (celý článok tu: Mercedes odhaľuje novú generáciu CLA, lenže na autosalóne jeho premiéru nečakajte).

Mercedes odhaľuje novú generáciu CLA, lenže na autosalóne jeho premiéru nečakajte

Mercedes-Benz triedy CLA sa dočká modernizácie, ktorá z neho spraví ešte príťažlivejšiu zákaznícku voľbu.

Po technickej stránke sa očakáva, že nová generácia limuzín triedy S preberie niektoré dizajnové prvky z aktuálnej triedy CLS a osvojí si tretí level autonómneho riadenia. Keby vás zaujímalo, čo znamenajú jednotlivé levely (úrovne) autonómneho riadenia, prečítajte si výborný článok od kolegu Petra Orosza Čo znamenajú jednotlivé úrovne autonómneho riadenia? Pozrite si jednoduché vysvetlenie. Mimochodom, tretia úroveň autómneho riadenia sa očakáva aj od novej generácie triedy E a triedy C, ktoré by mali vstúpiť do modelového roku 2021.

Čo znamenajú jednotlivé úrovne autonómneho riadenia? Pozrite si jednoduché vysvetlenie:

Možno aj vy už vlastníte auto s autonómnou technológiou na palube!

Nie všetky správy sú však pozitívne. Podľa autoevolution sa nová generácia Mercedes-Benz triedy S rozlúči so motorom V12 a či bude v predaji aj naftový motor, o tom ešte nevieme, nechceme však predpokladať, že by výrobca upustil od progresívnych naftových pohonných jednotiek. O svoje slovo sa však určite prihlásia hybridné pohony a zaujímavosťou bude prechod na **10-stupňovú automatickú prevodovku**.

Naše testovacie auto meralo spotrebu v litroch za hodinu, viete ktoré a prečo?

Meranie spotreby v litroch za hodinu nemusí byť nezmysel, ak viete, na čo táto funkcia slúži.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »