Pozrite sa do kufra novej Škody Scala, prinášame všetky údaje o rozmeroch a kapacite

Nová Škoda Scala prichádza s veľkorysým batožinovým priestorom a početnými šikovnými riešeniami pre bezpečnejšiu prepravu nákladu.
Vydané  Text: 
Nová Škoda Scala zatrasie slovenským i českým trhom, o tom tu nemôžeme pochybovať. Čo budúci majitelia Scaly jednoznačne ocenia, je jej batožinový priestor. Jeho maximálna kapacita dosahuje po sklopení zadného radu sedadiel úctyhodných 1 410 litrov a podľa slov výrobcu ponúka najdlhší vnútorný priestor spomedzi všetkých súčasných konkurentov. Sú to odvážne slová a uvídíme, ako sa s týmto smelým tvrdením vysporiada Volkswagen pri novej generácii hatchbacku Golf. Zdroj: UnitedLife.sk: Škoda Scala video
Základný objem batožinového priestoru Škody Scala predstavuje **467 litrov**. Pod dnom sa nachádza **priestor pre rezervné koleso** alebo pre sadu na opravu defektu. **Nakladacia hrana piatych dverí** je pomerne nízka (menej ako 80 cm), vďaka čomu sa zjednoduší nakladanie batožiny, Škodovka sa však nezbavila najväčšieho problému súčasných hatchbackov a **vstupný otvor do kufra limitovala na šírku iba 1 001 milimetrov**. Šírka iba o kúsok viac ako jeden meter stále nie je úplne dostatočná. Potom však šírka nakladacieho priestoru vzrastá smerom v predným sedadlám a maxima dosahuje v úrovni druhého radu sedadiel na hodnote 1 425 mm. To je už praktický rozmer.
Súdiac podľa dostupných informácií a oficiálnych vizualizácií s rozmermi usudzujeme, že do interiéru môžete vtlačiť **predmety s celkovou dĺžkou 1 760 mm**. Potom narazíte na operadlo predného sedadla. Poschodie batožinového priestoru je tradične pevné a vyberá sa v celku.
V batožinovom priestore budúci majitelia ocenia početné riešenia Simply Clever, výrobca píše o troch sieťach pre odkloženie menších predmetov, o ďalšej sieti na podlahe pre stabilizáciu nákladu, nastaviteľnej výške podlahy kufra, dvoch háčikoch a ďalších štyroch úchytoch pre upevnenie. Na oboch bočných stenách kufra sa nachádzajú odkladacie priestory za dvierkami, osvetlenie je zabezpečené jedným svetlom.

Nová Škoda Scala oficiálne predstavená! Je to najkrajšia škodovka súčasnosti:

Tento článok bude priebežne aktualizovaný o fotografie a čerstvé informácie z predstavenia Nové vozidlo ŠKODA SCALA – prehľad noviniek: Dizajn: Ako prvé vozidlo značky ŠKODA charakterizuje ŠKODA SCALA svojím emotívnym a autentickým vzhľadom ďalší vývojový stupeň dizajnového jazyka značky ŠKODA. **Ako prvý sériovo vyrábaný automobil ŠKODA v Európe má na piatych dverách namiesto loga sebavedomý nápis ŠKODA.** Až... Prečítať celé




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »