VIDEO: Toto je nový VW Golf bez maskovania!

Po sérii fotografií zachytávajúcich maskované prototypy máme vďaka najnovšiemu video konečne reálnu predstavu o tom, ako bude nová generácia vyzerať.
Vydané  Text: 
V poradí už ôsma generácia najobľúbenejšieho hatchbacku nižšej strednej triedy v Európe pôjde do výroby až v júni 2019, no vďaka pohotovým ľuďom s kamerou bol zachytený odhalený exemplár na testovaní v Južnej Afrike. **Podľa všetkého ide dokonca o ostrú verziu s označením GTI.** Nasvedčujú tomu veľké kolesá, červené detaily a malé označenie verzie v prednej maske. Veľkú dizajnovú revolúciu sme od novej generácie neočakávali, no tieto zábery sú dôkazom, že zmien bude nakoniec ešte menej ako napovedali prvé špionážne fotografie. **Ako už vieme, novinka si ponechá základ v podobe overenej platformy MQB, ktorú upravia pre kompatibilitu s hybridným pohonným ústrojenstvom.** Mild-hybridná technológia má byť dokonca štandardom pre všetky verzie budúcej generácie, vrátane modelu GTI. S preplňovaným dvojlitrom a elektrickým dopingom sa počíta s výkonom okolo 220 kW (300 k), pričom Golf R by mal túto hranicu posunúť ešte ďalej.
Medzi motorizáciami sa určite objaví súčasný 1,5-litrový štvorvalec s funkciou deaktivácie polovice valcov. Podľa všetkého ale **Volkswagen pracuje aj na novom litrovom trojvalci s nižšou spotrebou a emisiami.** **Špekuluje sa o ukončení verzie Variant, o ktorú posledné obdobie nie je záujem.** Na druhú stranu má byť štandardný model opäť o niečo priestrannejší v interiéri.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!