Konečne šoférske SUV s poriadnym motorom? Honda predstavila športovú verziu obľúbeného HR-V!

Nová verzia modelu HR-V vybaveného benzínovým motorom má výkon 182 koní
Vydané  Text: 
Japonci zverejnili detaily týkajúce sa ostro ladeného kompaktného SUV s označením HR-V Sport. **Novinkou je najmä motor, pod kapotu modernizovaného SUV zavíta benzínový preplňovaný agregát 1.5 VTEC TURBO, ktorý poznáme napríklad z modelu Civic.** Štvorvalcový agregát poskytuje maximálny výkon až 132 kW (182 k) a 240 Nm krútiaceho momentu dostupného už od 1 900 ot./min.
Nebude chýbať ani možnosť kombinovať tento agregát so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo samočinným CVT variátorom. Súčasťou balíka, ktorého cieľom je zabezpečiť optimalizované vyváženie tuhosti karosérie, ovládania odpruženia a pocitu pri riadení, je vybavenie automobilu HR-V Sport špeciálnou technológiou „Performance Damper“. **Systém tlmičov je integrovaný do prednej a zadnej časti automobilu a pôsobí proti relatívnemu pozdĺžnemu a torznému náklonu.** V ostrých zákrutách zabraňuje nakláňaniu automobilu, zlepšuje stabilitu pri náhlych zmenách jazdných pruhov a znižuje vibrácie na nerovných cestách.
**Medzi športové doplnky patria aj čierne kryty vonkajších spätných zrkadiel, dvojité výfukové potrubie a jedinečný dizajn 18-palcových zliatinových kolies.** Súčasťou štandardnej výbavy sú LED svetlomety s diaľkovými a stretávacími svetlami, LED indikátormi a dennými LED svetlami. Tmavé chrómové obloženie zadných dverí zodpovedá úprave prednej časti a sklá zadných svetiel sa vyznačujú tmavým „dymovým“ efektom a čiernymi vnútornými čiarami ako pri štandardnom HR-V pre rok 2019. Začiatok výroby modelu Honda HR-V 2019 je naplánovaný na december 2018, prvé objednávky budú zákazníkom dodané na jar 2019.

Poznáme slovenskú cenu Hondy CR-V Hybrid! Toto sme nečakali:

Aktuálna generácia Hondy CR-V jednoznačne patrí k najlepším autám vo svojej kategórii. To, ako nám počas testovacieho týždňa robila novinka radosť, si [môžete prečítať v aktuálnom čísle Auto Motor a Športu (12/2018).](https://www.autoviny.sk/novinky/118897/nove-vydanie-auto-motor-a-sport-c-122018-uz-v-predaji) Dnes navyše Honda zverejnila správu o novej verzii tohto modelu s hybridným pohonom. Ten využíva inteligentnú technológiu Multi Mode technology (i-MMD), ktorá kombinuje dva elektrické... Prečítať celé




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.