Vodiči Toyoty budú so svojím autom komunikovať hlasom

Budeme sa rozprávať so svojím autom. Pohodlné ovládanie rôznych funkcií vozidla hlasom uvedie spoločnosť Toyota na trh v platforme založenej na umelej inteligencii. Revolučné riešenie sa do nových vozidiel značky dostane v Japonsku v lete budúceho roka.
Vydané  Text: 
Nový systém je založený na platforme Clova (Cloud Virtual Assistant) spoločnosti Line Corp. Platforma využíva technológiu cloud a umelú inteligenciu, schopnú pochopiť príkazy a reagovať na ne. Vodiči automobilov Toyota budú môcť používať hlasové povely ako ,,Povedz mi, ako sa dostať k Tokio Tower”, alebo ,,Povedz, či sú na Tomei Expressway zápchy”.
Šofér bude môcť takto zistiť, aké je počasie na konkrétnom mieste, otvárať či odosielať maily, bezplatne telefonovať prostredníctvom aplikácie Line a dokonca vypnúť svetlá vo svojom byte. Stačí povedať… „V posledných rokoch vzrástol počet nehôd, pod ktoré sa podpísalo požívanie smartfónu vodičom počas jazdy. „V tejto situácii je úlohou výrobcov áut nájsť riešenie, ktoré umožní bezpečné používanie telefónov,” skonštatoval **Keiji Yamamoto, predstaviteľ spoločnosti Toyota**. Toyota a Line Corp. oznámili spustenie nového systému hlasových správ počas tlačového dňa na najväčšom ázijskom veľtrhu elektroniky a informačných technológií CREATEC (Combined Exhibition of Advanced Technologies. V tomto roku sa ho zúčastnilo 725 firiem z 20 krajín.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!