Užite si prvý pohľad na nové SUV-kupé SEAT Cupra Terramar

Cupra Terramar je pútavé SUV s trendovo zošikmenou zadnou stenou, ktorá dáva tušiť o jeho zaradení do prémiovej sorty. Jeho doménou však nebude ani tak dizajn, ako skôr športový charakter.
Vydané  Text: 
Keď SEAT vo februári oficiálne potvrdil uvedenie novej značky CUPRA a predstavil jej nové logo, vzbudil tým celkom slušnú pozornosť. Roky bola značka Cupra označením výkonných športovo ladených modelov automobilov značky SEAT, po novom zastávajú samostatné miesto v rade automobiliek. Pôvod v SEATe sa však nezaprie a športové vozidlá budú vychádzať z aktuálnych modelov španielskej automobilky. Nová značka mala oficiálnu premiéru 22. februára počas špeciálneho podujatia pre medzinárodné médiá. O dva týždne neskôr sa prvé modely CUPRA predstavili verejnosti na marcovom autosalóne v Ženeve. V marci sa tiež konala konferencia, ktorá zhrnula rok 2017 z pohľadu financií a manažment značky oznámil ofenzívu v oblasti elektrických automobilov v roku 2020. Dovtedy však každých šesť mesiacov predstaví na trhu nový model Seatu alebo Cupry. Išlo o významný verejný záväzok. O novinkách z dielne Cupra sme informovali v samostatných článkoch, ktoré vám odporúčame prečítať:
Úplne najnovšou avizovanou úpravou existujúceho modelového radu bude SUV-kupé vychádzajúce z Atecy, ale s elegantne upravenými zadnými partiami. Volať sa bude Terramar a v predaji by sa mal objaviť v roku 2020. Podľa nemeckého auto motor und sport sa Cupra Terramar pochváli maximálnym výkonom 223 kW (300 k) a maximálnym krútiacim momentom až 400 Nm. Agregátom bude upravený dvojlitrový štvorvalec z Leonu Cupra 300. Terramar ponúkne pohon všetkých štyroch kolies a 7-stupňovú dvojspojkovú prevodovku DSG.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.