Privítajte Toyotu Corollu sedan, poznáme termín spustenia predaja!

Po predstavení hatchbacku na tohtoročnom ženevskom autosalóne a následnom debute verzie kombi s označením Touring Sports v Paríži 2018 sa do 12. generácie modelového radu Corolla zaraďuje aj tradičný sedan. Od uvedenia prvej Corolly v roku 1966 sa vo viac než 150 krajinách celého sveta predalo vyše 46 miliónov kusov tohto slávneho modelu.
Vydané  Text: 
Nový sedan, vychádzajúci z elegantných a dynamických kriviek, ktoré sú pre nový modelový rad Corolla charakteristické, prináša typicky široký a prikrčený postoj vozidiel postavených na platforme TNGA (Toyota New Global Architecture) GA-C. Jeho osobitý ráz v rámci rodiny Corolla sa však odráža v reprezentatívnejšom zovňajšku s jedinečný dizajnom prednej aj zadnej časti. K okamžitej identifikovateľnosti nového sedanu Corolla ďalej napomáha unikátny svetelný podpis predných a zadných LED svetlometov. Sedan ponúkne rovnako priestrannú kabínu s príkladnou ergonómiou ako hatchback a Touring Sports, vrátane mimoriadne vysokej senzorickej kvality a vyspelých technológií. Sedan okrem toho ťaží aj z dlhšieho rázvoru verzie Touring Sports (2 700 mm), čo prináša veľkorysý priestor pre nohy a vysokú úroveň pohodlia pre cestujúcich na zadných sedadlách.
Z technologických predností v mimoriadne kvalitnom interiéri môžeme uviesť prvky výbavy zamerané na pohodlie a funkčnosť, ako napríklad bezdrôtové dobíjanie telefónov, resp. intuitívnu kombináciu 8″ dotykového multimediálneho displeja, 7″ displeja palubného počítača a 10″ projekčného displeja. Nová **aplikácia podvozkovej architektúry GA-C** okrem dizajnových rozdielov, umožňujúcich výraznejšie odlíšiť verzie sedan, hatchback a kombi, ponúka zaujímavejší zážitok za volantom. **Nižšie ťažisko**, o 60 % **vyššia tuhosť karosérie** a **viacprvkové zavesenie zadných kolies** už v štandarde prispievajú k lepšiemu správaniu vozidla a jazdnej stabilite bez akýchkoľvek kompromisov zo stránky jazdných vlastností a pohodlia.

Volkswagen Polo sedan vyzerá fantasticky! Má však jeden vážny problém:

Na Slovensku sa lacné sedany tešia veľkej obľube. **Modely ako napríklad Dacia Logan, Lada Vesta, Citroën C-Elysée či Peugeot 301 si pre jednoduchosť a priestrannosť častokrát vyberajú najmä taxikári či starší ľudia,** ktorí potrebujú pohodlné auto na každý deň za čo najnižšiu cenu. Podobný model má v ponuke aj automobilka Volkswagen. Ten sa momentálne v zahraničí **predáva... Prečítať celé

Nový sedan Toyota Corolla bude k dispozícii s dvomi rôznymi motorizáciami. Hybridný systém s 1,8-litrovým motorom a **autonómnym dobíjaním** produkuje 90 kW/122 k. Vozidlo spĺňa všetky požiadavky zákazníkov na hybridný pohon Toyota – tichosť, intuitívnosť, agilnosť a sebestačnosť elektrického pohonu bez nutnosti dobíjania zo zásuvky. Corolla sedan ponúkne nízke celkové náklady, mimoriadne nízku spotrebu paliva na úrovni len 4,3 l/100 km podľa metodiky WLTP a emisie CO2 iba 98 g/km podľa WLTP1 so schopnosťou absolvovať až **50 % cesty pri každodennom dochádzaní čisto na elektrinu**.
Zdokonalený **benzínový 1,6-litrový motor** spája dobrú agilitu s hospodárnosťou. Táto pohonná jednotka, kombinovaná so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou alebo bezstupňovou prevodovkou CVT, disponuje **najvyšším výkonom 97 kW/132 k** pri spotrebe paliva len 6,1 l/100 km podľa metodiky WLTP a emisiách na úrovni len 139 g/km podľa WLTP . Pri modeloch na báze architektúry TNGA je prioritou najvyššia úroveň aktívnej aj pasívnej bezpečnosti. Výnimkou nie je ani nová Corolla vo verzii sedan, vybavená už v štandarde vyspelými funkciami a systémami najnovšieho paketu Toyota Safety Sense. Súčasťou nového paketu aktívnej bezpečnosti **Toyota Safety Sense je predkolízny bezpečnostný systém (PCS) s funkciou rozpoznávania chodcov** vo dne i v noci (a identifikáciou cyklistov za denného svetla), adaptívny tempomat (ACC) s podporou celého rozsahu rýchlostí, systém upozornenia na opustenie jazdného pruhu (LDA) s asistentom riadenia (SC), systém rozpoznávania dopravných značiek (RSA) a automatické prepínanie diaľkových svetiel (AHB).
Modelový rad Toyota Corolla
Okrem toho uvádza nový asistenčný systém pre zachovanie stopy v jazdnom pruhu (LTA) ako pokročilý systém na podporu vodiča. Ak je zapnutý adaptívny tempomat (ACC) so systémom LTA, technológia pomáha jemnými zásahmi do riadenia udržiavať vozidlo uprostred jazdného pruhu, a to aj v tiahlych zákrutách na diaľnici. Európska verzia Toyoty Corolla vo verzii sedan, vyrábaná v tureckej továrni TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey), sa začne predávať v prvom štvrťroku 2019.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!