Talisman a Espace majú nové naftové motory Blue dCi, zlepšil sa aj benzínový TCe

Nové motory ponúknu vyššie maximálne výkony a nové technológie, ktoré sa zapáčia všetkým ekoaktivistom. Jedným tŕňom v ich oku bude fakt, že sa jedná o dva nové poctivé naftové motory a jeden benzínový.
Vydané  Text: 
Modely segmentu D od Renaultu: zľava Espace, Talisman a Koleos
Renault oznámil novinky vo svojej ponuke, ktoré sa dotýkajú modelov Talisman, Talisman Grandtour, Koleos a Espace. Automobily spadajúce do segmentu D sa teraz môžu pochváliť estetickými vylepšeniami a modernizovanými motormi, ktoré sú podľa slov výrobcu ešte kultivovanejšie a výkonnejšie. Estetické a funkčné vylepšenia sa týkajú modelov **Talisman**, **Talisman Grandtour** a **Koleos** – boli pridané **predné LED hmlové svetlá**. Rodinne orientované 7-miestne SUV **Espace** je teraz k dispozícii vo farbe Cosmos Blue s 20-palcovými zliatinovými kolesami v dizajne Kubera a **Talisman S-Edition** ponúka nové 19-palcové disky z kremíkových zliatin v kosoštvorcovom dizajne Alizarine. Športový charakter Talismanu S-Edition je zdôraznený exkluzívnou výbavou: čiernočiernym interiérom vrátane čierneho stropu, prítomné je kontrastné červené prešívanie. To sa nachádza na sedadlách, volante, radiacej páke i dverách. Vozidlá segmentu D sú v Renaulte príznačné Full-LED svetlometmi, svetelným podpisom v tvare písmena C a robustnými prednými partiami s rozmernou mrežou chladiča.

Test Renault Espace TCe 225 EDC: Vo vrcholnej forme

Toto auto je skutočný fenomén. Má všetko, po čom môžete túžiť otec-motorista, navyše v podobe, ktorá sa bude páčiť aj mamičkám s deťmi.

**Inovácie v motorizáciách** sa týkajú modelov Talisman a Espace. V prípade Talismanu sa novinky objavia ako v karosárskom vyhotovení sedan, tak aj kombi (Grandtour).
Nový benzínový motor TCe 225 EDC GPF
**Nový benzínový motor TCe 225 EDC GPF** má namontovaný filter pevných častíc pre kontrolu znečistenia ovzdušia (GPF). Jedná sa o 4-valcový turbodúchadlový motor s priamym vstrekovaním, zdieľaný Allianciou Renault-Nissan Mitsubishi. 1,8-litrový motor dosahuje úroveň výkonu 2-litrového súrodenca . TCe 225 EDC GPF ponúke maximálne výkony na úrovni 225 až 300 koní.
Naftové motory Blue dCi 160 EDC a dCi 200 EDC
**Naftové motory Blue dCi 160 EDC** a **dCi 200 EDC** sú vybavené technológiou selektívnej katalytickej redukcie (SCR). **Blue dCi 200 EDC** ponúkne maximálny výkon 200 konských síl a maximálny krútiaci moment 400 Nm, konfigurovaný je s automatickou dvojspojkovou prevodovkou EDC. Motor **Blue dCi 130 EDC** ponúkne nanajvýš 160 koní a najvyšší krútiaci moment stále pôsobivých 360 Nm. Súčasťou technologickej výbavy nových motoro je variabilná geometria turbodúchadla, zabezpečuje zvýšenie výkonu pri nízkych aj vysokých otáčkach motora .Injektory boli zvýšené na 8 otvorov a tlak vstrekovania paliva o 700 až 2500 barov, čím sa ďalej znížili emisie a zvýšila sa výkonnosť.








Pokračujte na ďalší príspevok »