VW má nový pick-up s tunelom do interiéru, jazdí aj na čistý etanol

Volkswagen TAROK sa odprezentoval na autosalóne v São Paulo v pútavom modrom vyhotovení a s flexibilným motorom.
Vydané  Text: 
* Volkswagen Tarok si osvojil dizajn moderných SUV od koncernu; * má pohon všetkých kolies a benzínový motor 1,4 TSI; * ponúkne nákladný priestor v štýle pick-upu s veľkým tunelom do interiéru; * s dĺžkou päť metrov je stále vhodný aj pre pohyb v meste.
Automobilka Volkswagen na autosalóne v São Paulo predviedla koncept vozidla s názvom Tarok, ktorý údajne navrhla úplne od základov. Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa jedná o Touareg pick-up, ale odlišný podvozok a predovšetkým interiér svedčia o tom, že Tarok by reprezentoval skôr kategóriu sám pre seba.
Pick-up s nákladnou plochou, ktorá je rozšíriteľná až do päťmiestneho interiéru, nie je vo svete samozrejmosťou. Aj veľké nákladné pick-upy, napríklad Isuzu D-Max, majú nakladací priestor dlhý iba okolo jeden a pol metra a všetko dlhšie musí vyčnievať. Volkswagen Tarok umožní sklopenie zadných sedadiel do roviny a tak ponúknuť tak možnosť prevozu objektov s celkovou dĺžkou 1 861 mm, respektíve až 2 775 mm, ak sa zadné sedadlá úplne vyberú a využije sa aj do roviny uložené veko nakladacieho priestoru. Samotný nakladací priestor vo východzom stave má dĺžku stále pôsobivých 1 206 mm. Zaujímavosťou je dizajnové vyhotovenie nákladnej časti, ktorá pripomína športové automobily typu Targa.
Predné partie automobilu majú svojský dizajn, predstavujú imidžový kompromis medzi Tiguanom a Touaregom. Ani s jedným z nich si Tarok nepopletiete. Koncepčný automobil je poháňaný benzínovým radovým štvorvalcom 1,4 TSI s maximálnym výkonom 110 kW (150 k), ktorý dokáže jazdiť na čistý etanol E100, rovnako ako na benzín-etanol E22. Tento flexibilný systém spaľovania palív sa volá TotalFlex Fuel Unit. Motor posiela krútiaci moment na obe nápravy (4MOTION) prostredníctvom 6-stupňovej automatickej prevodovky. Volkswagen uvádza, že uvedenie modelu na trh je dnes celkom isté, počíta však s Brazíliou a pri spustení predaja bude k dispozícii aj s naftovým motorom 2,0 TDI s maximálnym výkonom 110 kW (150 k).








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!