Škoda ukázala interiér modelu Scala. Takto bude vyzerať:

To, že budúca škodovka bude vychádzať z konceptu Vision RS je už všeobecne známe a pred niekoľkými dňami nám automobilka odtajnila aj **detailné informácie týkajúce sa najdôležitejších faktov o budúcom kompaktnom modeli Scala.** Dnes sa na stránke výrobcu objavila prvá oficiálna skica, ktorá zachytáva vzhľad interiéru nového modelu. Už pri prvom pohľade je jasné, že tvary palubnej dosky… Prečítať celé
Vydané  Text: 
To, že budúca škodovka bude vychádzať z konceptu Vision RS je už všeobecne známe a pred niekoľkými dňami nám automobilka odtajnila aj **detailné informácie týkajúce sa najdôležitejších faktov o budúcom kompaktnom modeli Scala.** Dnes sa na stránke výrobcu objavila prvá oficiálna skica, ktorá zachytáva vzhľad interiéru nového modelu. Už pri prvom pohľade je jasné, že tvary palubnej dosky boli výrazne ovplyvnené spomínaným konceptom. Na rozdiel od konceptu však pôsobí o niečo jednoduchším a usporiadanějším dojmom. Podľa všetkého sa môžeme tešiť na **hodnotnejšie mäkčené materiály a veľkoplošné dekory, ktoré budú svojou úpravou napodobňovať kryštalickú štruktúru.** Tento štylistický prvok chce časom Škoda zaviesť do všetkých nových modelov.
Scala dostane ako prvý model Škody najnovšiu generáciu infotainmentu s voľne stojacim dotykovým displejom umiestneným vysoko na palubnej doske v zornom poli vodiča. **Uhlopriečka štandardnej obrazovky bude dosahovať až 9,2 palca.** Na želanie neskôr pribudne do výbavy aj digitálny prístrojový panel s veľkosťou až 10,25 palca.

Škoda Scala – Poznáme motorizácie, rozmery aj výbavu horúcej novinky!

Česká automobilka dopĺňa ponuku vozidiel obľúbenej kompaktnej triedy o model Scala. Česi sľubujú vysokú úroveň aktívnej i pasívnej bezpečnosti, full LED predné i zadné svetlomety, veľkorysú ponuku miesta pre cestujúcich aj batožinu a mnoho prvkov Simply Clever. K dispozícii je päť motorov, ktorých výkonové spektrum siaha od 66 kW (90 k) do 110 kW (150 k). Horúca novinka príde na trh už v prvej polovici roka 2019.

V interiéri nebude chýbať ambientné osvetlenie alebo čalúnenie sedačiek z ušľachtilého mikrovlákna Suedia. **V štandardnej výbave sa dokonca objaví dvojzónová klimatizácia a USB-C konektory** pre pripojenie externých zariadení. Svetovú premiéru bude mať nová Škoda Scala už 6. decembra 2018 v Tel Avive.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.