Rozhovor s Evelyn: Za volantom sa viem rozčúliť ako nikde inde na svete!

„V pozdĺžnom parkovaní som majster,“ tvrdí moderátorka a internetová hviezda Evelyn a dodáva, že už jazdila asi na všetkom. Aj na Favorite, traktore či ratraku. Prečítajte si celý rozhovor s Evelyn, pýtali sme sa aj na to, prečo práve robí kampaň na na prvý pohľad neženskú tému – odovzdávanie ojazdených pneumatík.
Vydané  Text: 
Eva Evelyn Kramerová (foto: Martin Preis)
**Evelyn, v tomto období sa vám darí, okrem internetu vás vidíme aj na televíznych obrazovkách. Toto vyťaženie nepochybne zaberá aj množstvo času na cestách. Ako motoristický magazín by nás zaujímalo, či je pre vás šoférovanie autom iba nutnosť alebo možno aj relax či potešenie?** Šoférovanie milujem odkedy som prvýkrát sadla do auta, áno. Priznám sa, šoférovať som sa učila na starej favoritke bez posilňovača riadenia, to bol vtedy trošku stres, ale od výmeny auta je to štandardne relax. Je to miesto, kde mám kľud, kde si nahlas pustím hudbu a robím si svoje súkromné koncerty 😀 Ale na druhej strane som cholerička a za volantom sa viem rozčúliť ako nikde inde na svete… **Sú niektoré veci v aute, bez ktorých by ste sa určite nezaobišli?** No toto je asi čisto ženská odpoveď: „Bez strešného okna a cúvacích kamier!“
**Spomeniete si na to, aké auto ste šoférovala vôbec prvýkrát, prípadne aké bolo vaše prvé vlastné auto? Aký ste k nemu mali vzťah?** Ako som spomínala, prvýkrát som šoférovala Favorit, ale keď som mala 19, moja babka si kupovala nové auto a darovala mi svoje staré. Bol to starý šedý Renault Laguna kombi, taký malý pohrebáčik, s ktorým pozdĺžne parkovanie v Bratislave bolo peklo. Najmä, keď ma mužské osadenstvo videlo trápiť sa, veľakrát sa mi stalo, že mi otvorili dvere a povedali, že mi to kľudne zaparkujú oni. Džentlmeni napokon existujú a ja už pozdĺžne parkujem ako majster… **Nedávno ste sa do pozornosti fanúšikov štyroch kolies dostali vďaka vtipne poňatej kampani na Škodu Karoq. Keby ste si mohli vybrať medzi malým mestským autom, SUV-čkom ako Karoq alebo obrovským SUV, ktoré by ste si vybrali a prečo?** Viete čo, ja som v tomto dosť prispôsobivá, odšoférujem hocičo. Už som šoferovala aj traktor, aj ratrak 😀 na veľkosti nezáleží. Karoq je skvelé auto, ktoré som si mala možnosť vyskúšať a do mesta sa hodí. **Sledujete aktuálny vývoj, ktorý smeruje k nahradeniu klasických motorov za nové elektrické? Aký máte názor na to, že aj na slovenských cestách je stále viac elektromobilov? Prípadne – kúpili by ste jeden taký aj vy?** Teslu kedykoľvek 🙂 Ja som za, ale priznávam sa, že viem, že ešte stále nie sú „vyšperkované“. Ale kľudne si zadovážiť aj elektromobil, keď také budú. Som všetkými desiatimi za všetko, čo je ekologicky lepšie. **Autá sa vyvíjajú a smerujú k tomu, že budú riadené automaticky, tzv. autonómne. Páči sa vám predstava, že vás auto odvezie automaticky kam potrebujete a vy nebudete musieť šoférovať alebo mať šoféra?** To je haluz …ja k tomu neviem nič viac povedať, myslím, že je to super, ak človek dostane mikrospánoček a predíde sa tak nešťastiu. To je skvelé.
**Aktuálne ste spolu so Števom Martinovičom tvárami kampane ELTMA za osvetu v oblasti odovzdávania ojazdených pneumatík priamo v pneuservisoch. Je to nezvyčajná téma, možno nie typicky dámska – prečo ste sa na takýto projekt dala?** Na prvý pohľad to možno nie je typicky dámska téma, ale je veľa emancipovaných žien, ktoré si kúpia auto a riešia to 🙂 Právo odovzdať ojazdené pneumatiky v pneuservise zadarmo má každý – aj vodiči aj vodičky. Na druhej strane ekológia je ženská téma. Je to rešpekt k prírode, ktorý sa chvalabohu začína riešiť čím ďalej tým intenzívnejšie, a preto som sa rozhodla podporiť tento projekt. **Akými spôsobmi upozorňujete na túto problematiku? A idete vzorom aj vy?** Ja robím osvetu po svojom, cez svoje charaktery a svoj život, s ktorým sa dokáže stotožniť skupina ľudí, ktorá je mne blízka alebo ktorá ma sleduje. Na prvý pohľad je to ťažšia téma, ale na druhý pohľad má v sebe dôležitý message a je iba potrebné to zaujímavo odkomunikovať . A preto nezabudnite, že ojazdené pneumatiky môžete ponechať priamo v pneuservise alebo v predajni. Je to zo zákona zadarmo 🙂 **Ďakujeme za poskytnutie rozhovoru a želáme množstvo úspechov!**

Barbora Rakovská: začínala s Yarisom, teraz jazdí Konu

ROZHOVOR: Barboru Rakovskú asi nie je potrebné zvlášť predstavovať. Sympatická moderátorka sa stala ambasádorkou mestského esúvečka Hyundai Kona, avšak my sme sa jej pýtali aj na to, aké bolo jej vôbec prvé auto a či sa jej viac pozdáva nafta alebo benzín.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.