Lexus už otvorene špekuluje o pick-upe a luxusnom minivane

Modely značky Lexus sa spájajú s prémiovosťou a luxusom. Bolo by to možné aj v prípade minivanu či pick-upu? Rozrastie sa rodina japonskej značky o nový prírastok?
Vydané  Text: 
Správy o plánoch na vytvorenie takéhoto vozidla neprichádzajú z Japonska, ale z Filipín. O nápade vytvoriť luxusný minivan so symbolom Lexusu na prednej maske niečo prezradil **Raymond Rodriguez, prezident divízie Lexus Manila**. Podľa neho je vznik takéhoto auta ,,len otázkou času”. Pripustil tiež, že luxusný minivan je na zozname jeho želaní.
Prvý minivan od Lexusu by mohol využívať základy modelu Toyota Alphard
### Napríklad z modelu Toyota Alphard I keď Lexus vo svojej ponuke nikdy nemal minivan, jeho vytvorenie nie je až takou výzvou, ako by sa mohlo zdať. Konštrukcia by mohla vychádzať z modelu Toyota Alphard. Luxusné vozidlo, do ktorého sa pohodlne usadí osem pasažierov, je dostupné v niekoľkých verziách pohonu vrátane hybridného. Okrem Japonska ponúkajú model autosalóny v Thajsku, Malajzii, Singapure, na Filipínach a v Rusku. Na Filipínach sa minivany Toyota tešia veľkej obľube. To je podľa R. Rodrigueza dobrý signál na realizáciu myšlienky malého vanu Lexus. Stojí za to dodať, že v ponuke japonskej značky už existujú autá pre viac ako päť pasažierov – napríklad sedemmiestny Lexus RX L, dostupný aj na slovenskom trhu.
Vizualizácia Lexusu LX v karosárskom vyhotovení pick-up (zdroj: theophiluschin.com)
### Alebo skôr pick-up? Projekt vytvorenia luxusného minivanu nie je jediný nápad, ktorý naznačuje plány uviesť na trh model Lexusu v doposiaľ nevídanej verzii karosérie. V roku 2015 **šéf plánovania produktov Lexusu, Makoto Tanaka** priznal, že japonská prémiová značka zvažuje výrobu luxusného pick-upu. I keď takýto automobil zatiaľ ešte nevznikol, jeho projekt nie je nereálny. Tento model by mohol zabodovať najmä v Austrálii a v Južnej Amerike, kde sú značka Lexus aj pick-upy veľmi populárne. Jeho konštrukcia môže byť založená na osvedčenej, pancierovanej Toyote Hilux, podobne ako to bolo v prípade Lexusu LX a Toyoty Land Cruiser.








Pokračujte na ďalší príspevok »