O slovenský AeroMobil majú v Číne veľký záujem, spoločnosť vystavuje v Šanghaji

Čínske a ázijské trhy sú pre osobnú leteckú mobilitu mimoriadne perspektívne a AeroMobil chce byť v tomto kontexte priekopníkom. AeroMobil práve vystavuje svoje auto-lietadlo v Šanghaji.
Vydané  Text: 
Pôvodom slovenský AeroMobil sa dočká čínskej výstavnej premiéry v dňoch od 5. do 10. novembra 2018 na medzinárodnej výstave China International Import Export v Šanghaji (CIEE). Jedná o medzinárodnú výstavu, ktorej cieľom je upriamiť pozornosť na Čínu, viac ju otvoriť svetu, podnietiť liberalizáciu obchodu a ekonomickú globalizáciu. Zdá sa vám to komplikované? Stačí vám vedieť, že výstava v Šanghaji je dejiskom ohromného množstva vystavovateľov, produktov a nových technológií, ktoré prenikajú aj do auto-moto sveta. China International Import Export v Šanghaji už budúci týždeň privíta vystavovateľov z viac ako 130 krajín a regiónov, pričom až 82 z nich sa zúčastní aj časti venovanej obchodu a investíciám. Pre firmy z celého sveta je preto výstava obrovskou príležitosťou získať nových investorov, zákazníkov, importérov a možnosťou ešte viac zveľaďovať biznis. Pre AeroMobil sa teda jedná o mimoriadne atraktívnu záležitosť, ktorá môže otvoriť dvere k novým cestám popularizácie. Ako uvádza dodaná tlačová správa AeroMobilu, podľa odhadu Medzinárodnej asociácie leteckých dopravcov (IATA) Čína nahradí USA a do roku 2022 sa stane najväčším leteckým trhom na svete. Upútať pozornosť na AeroMobil už teraz je teda kľúčové. Aktuálna generácia AeroMobilu 4,0 STOL spĺňa moderné bezpečnostné štandardy pre letectvo a má hybridný pohon. Zatiaľ, čo na cestách sa o jeho pohon stará kombinácia elektrického a benzínového motora, vo vzduchu používa iba ten spaľovací. Spoločnosť tvrdí, že zákazníci môžu prvé dodávky lietajúcich vozidiel očakávať medzi rokmi 2020 a 2021 po úspešnej certifikácii regulačnými úradmi.
STOL v názve znamená, že vozidlo je určené pre krátke vzlety a pristátia, spoločnosť ale vyvíja aj technologické riešenia pre takzvaný VTOL, teda vertikálne vzlety a pristátia. AeroMobil vystavuje v Šanghaji na pozvanie obchodnej skupiny Orient International Holding, model 4,0 STOL bude vystavený v Hall 2, státie 2A3-002. Zaujímavosťou je, že o lietajúce auto AeroMobil prejavili záujem aj čínske médiá, z čoho sa dá tiež usudzovať, že práve Čína bude pre budúcnosť tohto projektu kľúčová.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.