Priznania automechanikov: naopak nasadené brzdy či používanie lepiacich pások

Zozbierali sme niekoľko priznaní automechanikov z internetu. Niektoré pobavia, nad inými budete krútiť hlavami.
Vydané  Text: 
Na internetovom portáli Quora ľudia prevažne na úrovni diskutujú na rôzne témy. Vždy niekto položí otázku a registrovaní členovia sa snažia čo najpravdivejšie odpovedať, pričom ich odpovede hodnotí verejnosť. Vďaka tomuto systému môžete nájsť odpovede na mnohé otázky, s ktorých nachádzaním vám zvyčajne nepomôže ani Google. Samostatnou kategóriou sú témy o automobiloch. Keď niekto položí otázku, vyroja sa stovky špecialistov a pseudoodborníkov, ktorí zaručene poznajú správnu odpoveď, hoci si ju v praxi nikdy neoverili. Jedna z otázok, ktoré nedávno na Quore padli, je tá, akú najväčšiu chybu spravili mechanici pri opravách áut. Výber niektorých priznaní mechanikov z tejto stránky, ale aj niekoľkých ďalších, vám teraz ponúkame preložené do slovenčiny. **Ťažko posúdiť, ktoré z nich sú skutočné a ktoré vznikli iba s účelom upútania pozornosti a lajkov kdesi na internete**. #### #1 Vymenil som časť motora na nesprávnom aute. Rovnaký model, rovnaká farba aj rok výroby, podobný problém – iba nesprávne auto. #### #2 Bežne opravujem poškodené potrubia Duck Tape páskami #### #3 Nasadil som rozvodový remeň naopak, až kolega prišiel na to, prečo to stále nefungovalo
#### #4 Oprava zadného pomocnému rámu na Toyote RAV4 prvej generácie. V garáži som zničil viac ako opravil, to auto je peklo. #### #5 Pri výmene pneu som zabudol dotiahnuť matice na pravom prednom kolese, klient mi potom volal, že mu koleso odpadlo počas jazdy, vylomilo lem blatníka a poškodil sa disk. #### #6 Aditívum pre benzín naliaty do naftového auta… stáva sa. #### #7 Brzdové doštičky som nasadil naopak. Ten zvuk pri brzdení bol nenormálny, ale prešli sme 60 míľ (96 km).
#### #8 Je to síce nevhodné, ale účtujem si aj dva-trikrát viac času, ako bolo reálne trvanie opravy. #### #9 Filtre… často zabúdam na výmenu filtrov. Zatiaľ sa ale nikto nesťažoval.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.