Autosalón Nitra sa otvára, ponúkne hneď niekoľko premiér a zaujímavé expozície

Zdá sa, že prím budú tento rok zohrávať SUV a crossovery, nezabudlo sa ale ani na ostré hatchbacky a rodinne orientované vozidlá. Nitra tento rok ponúkne veľa zaujímavého.
Vydané  Text: 
Tohtoročný Autosalón Nitra 2018 otvára svoje brány a ponúkne hneď niekoľko skvelých premiér a zaujímavých expozícii. Medzi najväčšie lákadlá patrí najväčšie SUV od značky SEAT, model **Tarraco** a športovo vyladené SUV **Cupra Ateca**, ďalej **Škoda Kodiaq RS** a Hyundai i30 N-line.

Detaily SEAT Tarraco ešte viac poukazujú na príbuznosť s Kodiaqom a Tiguanom Allspace

Fotili sme SEAT Tarraco | Reálne zábery nového SUV upevňujú tvrdenia o príbuznosti s SUV Škoda Kodiaq a Volkswagen Tiguan Allspace.

Ďalej sa môžete tešiť na očakávanú **Toyotu Camry** a novú Corollu, **Opel Combo**, úplne nový **Ford Focus** a tiež na absolútnu novinku na slovenskom trhu **MITSUBISHI SPACE STAR**. Ten sme medzičasom stihli ako vôbec prvá redakcia na Slovensku odjazdiť a v priebehu nasledujúcich dní vám prinesieme naše postrehy z prvých jázd. Space Star bude ponúkať s atmosférickými motormi 1.0 a 1.2, pričom druhý uvedený bude možné kúpiť aj s „automatickou“ prevodvkou CVT. Základná cena je stanovená na 9 490 eur, za verziu s prevodovkou CVT zaplatíte 11 990 eur.

Takto vyzerá európska Toyota Camry! Čo prináša?

Japonská automobilka oficiálne potvrdila, že najpredávanejší sedan strednej a vyššej strednej triedy chystá návrat. V Európe sa vozidlo objaví po dlhých štrnástich rokoch.

Verejnosť celkom určite baží aj po novom **Volkswagene Touareg**, ktorý už síce jazdí slovenské cesty, ale nie je ho vidieť tak často , ďalej návštevníci naživo uvidia modernizované **Suzuki Vitara po facelifte**, faceliftované modely **Mazda 2 , CX-3 a CX-5**, expozíciu značky KIA budú predstavovať Ceed, Ceed SW, **Sportage facelift** a **Optima SW facelift**. Slovenskú premiéru si v Nitre zažije aj nový **JEEP Cherokee**.

TEST: Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI SCR – Tretí z rodu

V zásade je to náš národný klenot, ktorý dal fabrike v Devínskej Novej Vsi právo na sebaurčenie. Jeho tretia generácia však okrem povinnej výmeny preberá na seba aj rolu technologickej vlajkovej lode. Redakčným testom prešla tretia generácia modelu Volkswagen Touareg 3,0 V6 TDI.

Inzercia

Inzercia

Inzercia

Inzercia
Veľa ponúkne aj stánok spoločnosti **Hyundai**, ktorý na Slovensko priniesol aj inovatívny model **Nexo**, elektrické **SUV Kona Electric**, takmer-hothatch 30 N-line, nové Santa Fe, i20 a Tucson po facelifte.

Hyundai má úplne nové SUV NEXO. Jazdí na elektrinu, ale tankuje sa do neho vodík.

Kona nestačí. Crossovery a malé SUV-čka majú tie najlepšie časy ešte len pred sebou.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.