Pozrite si TOP prvky nového Fordu Focus!

Pri príležitosti 20. výročia modelu Focus predstavila automobilka už štvrtú generáciu obľúbeného kompaktu. Nový Ford Focus je dnes technologicky najvyspelejším modelom v ponuke automobilky.
Vydané  Text: 
Nový Ford Focus vo všetkých svojich variáciách, v popredí verzia ST-Line
### FOCUS PRE KAŽDÉHO Kompakt bude k dispozícii hneď v niekoľkých verziách. Nebude chýbať ani luxusné Vignale, športovejší ST-Line či terénny Active. Tradične sa mení nielen dizajn či výbava, ale aj funkčné vlastnosti auta ako napríklad odhlučnenie či svetlá výška podvozka. Rodinne založení vodiči ocenia prítomnosť karosárskej verzie kombi, ktorého batožinový priestor je v porovnaní so štandardným hatchbackom zväčšený z 375 dm3 až na 608 dm3 . Cena vozidla začína od 14 990 €.
Ford Focus Active
### LEPŠÍ NA CESTE Torzná tuhosť karosérie sa v porovnaní s predchádzajúcou generáciou modelu Focus zlepšila o 20 percent a tuhosť jednotlivých bodov zavesenia sa zvýšila až o 50 percent, čím sa minimalizovali náklony v zákrutách a zlepšilo ovládanie. Mnohých vodičov tiež poteší prítomnosť viacprvkovej zadnej nápravy či štandardne dodávaný systém jazdných režimov, ktorý dokáže v reálnom čase zmeniť charakter auta. Adaptívny podvozok navyše každé 2 milisekundy monitoruje a upravuje úroveň tlmenia tak, aby zvyšoval pohodlie na cestách so zhoršeným povrchom.
Zaujímavosťou je štvorvrstvový lak Dark Mulberry, ktorý bude dostupný pre luxusnú verziu Vignale
### PLNÝ TECHNOLÓGIÍ Okrem zvýšenej pasívnej bezpečnosti ponúka nový Focus aj bohatú ponuku asistenčných systémov. Auto si postráži mŕtve uhly a zastaví pred prekážkami na ceste aj za zníženej viditeľnosti. Adaptívny tempomat v spolupráci so systémom udržiavania vozidla v jazdnom pruhu po novom funguje až do rýchlosti 200 km/h a inteligentné Full LED svetlomety s prisvecovaním do zákrut obmedzujú oslňovanie protiidúcich vozidiel. Zaujímavou vychytávkou je tiež systém, ktorý vodiča upozorní pri jazde v protismere.
Ford Focus Wagon Vignale
### Nový Ford Focus v skratke * Priestor na zadných sedadlách dosahuje vďaka zväčšeným rozmerom **najlepšiu hodnotu vo svojej triede**. * **Vylepšené zážihové a vznetové motory** prinášajú až 10-percentné zníženie spotreby paliva v celom modelovom rade. Všetky naftové aj benzínové motorizácie štandardne spĺňajú tie najprísnejšie emisné normy. Zo začiatku budú v ponuke preplňované trojvalcové aj štvorvalcové agregáty s výkonom od 63 kW až do 135 kW. * O 53 mm **predĺžený rázvor** umožnil konštruktérom zväčšiť priestor pre cestujúcich na zadných sedadlách
Projekčný HUD displej je čitateľný aj s nasadenými polarizačnými okuliarmi
* Focus je prvým vozidlom automobilky v Európe, ktoré ponúka **projekčný head-up displej**. Vďaka špeciálnym filtrom naň uvidíte aj s polarizačnými okuliarmi * Zoštíhlená palubná doska je vyrobená prevažne z kvalitných mäkčených materiálov. Celku dominuje **8“ dotyková obrazovka so systémom SYNC 3**, ktorá umožňuje ovládanie aj pomocou jednoduchých hlasových povelov, pričom je kompatibilná s funkciami Apple CarPlay a Android Auto™.
Nový Focus bude dostupný až v **trinástich farebných odtieňoch exteriéru**. Zaujímavosťou je štvorvrstvový lak Dark Mulberry, ktorý bude dostupný pre luxusnú verziu Vignale. Na našom trhu budú k dispozícii dve karosárske verzie – hatchback a kombi. Elegantný sedan je momentálne vyhradený pre iné časti sveta. ### „NOVÝ FOCUS SA STANE JEDNÝM Z NAJLEPŠÍCH VOZIDIEL, KTORÉ SME KEDY VYRÁBALI.“ Steven Armstrong – prezident automobilky Ford pre Európu
Predstavenie Fordu Focus v auto motor a šport č. 11/2018




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »