Mercedes v Paríži: Boli sme pritom, vyberáme to najzaujímavejšie!

Mercedes-Benz GLE, hatchback Mercedes-Benz Triedy B, nový Mercedes-Benz Triedy A Sedan, Mercedes-AMG A 35 4MATIC a ďalšie novinky!
Vydané  Text: 
**8:00** Začiatok tlačovej konferencie **8:15** Tlačovú konferenciu spoločnosti Daimler otvára už tradične Dr. Dieter Zetsche, ktorý hovorí o úspechoch značky Mercedes-Benz a jej posledných technologických inováciách na poli elektromobility. Pripomína nedávno predstavený elektromobil Mercedes-Benz EQC 400 a následne predstavuje úplne nový koncepčný automobil smart forease.
**8:17** Celkový pohľad na práve predstavené novinky: Nové SUV Mercedes-Benz GLE, hatchback Mercedes-Benz Triedy B, nový Mercedes-Benz Triedy A Sedan a Mercedes-AMG A 35 4MATIC
**8:20** Úplne nová Trieda B je priestrannejšia, má nový interiér s digitálnym združeným prístrojovým panelom a estetickejší zovňajšok. Súčasťou techniky novinky je aj asistent pre jazdu, ktorý analyzuje jazdný štýl a pomáha tak znižovať spotrebu a emisie. Výrobca venoval zvýšenú pozornosť bezpečnosti.
**8:23 Nový Mercedes-Benz GLE** Predstaviteľ Mercedesu hovorí o viiac ako 5 miliónov predaných SUV od roku 1997. Úplne nové SUV GLE bude vybavenejšie ako kedykoľvek predtým a ponúkne dramaticky vylepšené jazdné vlastnosti na vozovke i mimo nej. Ponúkne sa ako 5-miestny variant, takisto ako 7-miestny s predĺženým rázvorom.

FOTO: Toto je nový Mercedes-Benz GLE! Pozrite si exkluzívne fotografie

**Jednou z najžiadanejších noviniek tohtoročného parížskeho autosalónu je úplne nová generácia modelu GLE. Veľké SUV preberie väčšinu technologických noviniek z Triedy A.** Na palubnej doske nebude chýbať dvojica širokouhlých obrazoviek so systémom MBUX a funkciou rozpoznávania hlasových pokynov. Interiér má navyše pôsobiť ešte luxusnejším dojmom. **V porovnaní s predchodcom má nový Merceds-Benz GLE podstatne väčší rázvor (2 995 milimetrov, plus... Prečítať celé

**8:30 Ukončenie formálnej časti tlačovej konferencie**
**9:00 Nová Trieda A Sedan naživo** Nová trieda A sa rozširuje o karosársky variant sedan, využíva pritom rovnaký atraktívny zovňajšok ako hatchback. Predné partie sú teda prakticky totožné, zadné sú upravené pre potreby nového vyhotovenia, ktorý prirodzene upravuje batožinový priestor a dodáva automobilu nepomerne viac exkluzivity a honosnosti. Aj malé áčko pôsobí dojmom silného robustného sedanu, zároveň však s prepracovanou estetikou a špičkovou aerodynamikou. Aerodynamický koeficient, ktorý definuje odpor pre vzduch počas jazdy, dosahuje skvelých iba 0,22 Cd. Pre porovnanie, spredu rovnako vyzerajúci hatchback má 0,25 Cd. Sedan má rozmery: 4549/1796/1446 mm (d/š/v), rázvor 2729 mm a batožinový priestor s kapacitou 420 litrov. Verzia hatchback má kapacitu batožinového priestoru 370 litrov a možnosť sklopenia zadného radu sedadiel. Trieda A sedan sa bude predávať v štyroch úrovniach výbavy: Style, Progressive a AMG Line, špecialitou bude Night Package. (foto: mbo, text: str)
**9:30 Mercedes-AMG A 35 4MATIC naživo** Mercedes-AMG A 35 4MATIC je novou nočnou morou každej automobilovej značky, ktorá má v portfóliu hothatch. AMG sa do novinky vložilo s veľkým úsilím, výsledok je mimoriadne pôsobivý. (foto: Rudo Banecký, text: str)
Automobilka hovorí o novinke, že je emocionálna, agilná a digitálna. Vzhľad, technické parametre a vlastnosti tomu napovedajú: * zrýchlenie 0-100 km/h za 4,7 sekundy, * nový 4-valcový motor s výkonom 225 kW (306 k) a twin-scroll turbodúchadlom, * maximálny krútiaci moment 400 Nm, * dvojspojková prevodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7G, * funkcia RACE START dostupná už v základnej výbave, * pohon všetkých kolies AMG Performance 4MATIC, * elektromechanické variabilné rozdeľovanie krútiaceho momentu, * režimy jazdy s ESP SPORT Handling a tiež ESP OFF, * Päť jazdných programov AMG DYNAMIC SELECT, * Podvozok AMG RIDE CONTROL, * zvýšená pevnosť karosérie so zvýšenou torznou tuhosťou.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!