Škoda Vision RS je plug-in hybrid s výkonom 245 koní! Dostane sa do výroby?

Parížsky autosalón sa blíži a detailné informácie o horúcich novinkách sa pomaly dostávajú na povrch. Obrázky zaujímavého konceptu českej automobilky Škoda ste už na našom webe videli. Mnohí dokonca predpokladajú, že ide o ukážku nového dizajnu pre nástupcu modelu Rapid, ktorý sa verejnosti predstaví už v priebehu budúceho roka. **Vision RS však mnohé prezrádza aj o budúcnosti… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Parížsky autosalón sa blíži a detailné informácie o horúcich novinkách sa pomaly dostávajú na povrch. Obrázky zaujímavého konceptu českej automobilky Škoda ste už na našom webe videli. Mnohí dokonca predpokladajú, že ide o ukážku nového dizajnu pre nástupcu modelu Rapid, ktorý sa verejnosti predstaví už v priebehu budúceho roka. **Vision RS však mnohé prezrádza aj o budúcnosti ostrých modelov značky.**
**Tie budú postupne elektrifikované a do vienka môžu dostať plug-in hybridnú technológiu.** Koncept kombinuje motor 1,5 TSI s výkonom 110 kW (150 k) s elektromotorom. **Spoločne dosahujú systémový výkon až 180 kW (245 k), vďaka ktorému štúdia zrýchľuje z 0 na 100 km/h za 7,1 s.** S výhradne elektrickým pohonom má vozidlo teoretický dojazd až 70 kilometrov. Prítomný li-ion akumulátor s kapacitou 13 kWh možno nabiť za 2,5 hodiny. **Koncept sa oficiálne ukáže svetu na parížskom autosalóne a my budeme pri tom!** Sledujte počas Paris Motor Show našu webovú stránku, ktorú budeme pravidelne aktualizovať priamo z výstaviska.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!