Stratené, ukradnuté, zošrotované? Čo je dnes s najslávnejším závodným Porsche 935 Paula Newmana?

Chcete vedieť, kde skončilo pretekárske Porsche 935 z roku 1979, nazývané aj svätý grál automobilov? Medzi jeho slávnych šoférov patril aj hviezdny Paul Newman. Ten ho prevetral na známych pretekoch 24 hodín Le Mans, kde skončil druhý.
Vydané  Text: 
Porsche 935, ktorého dizajn navrhol Norbert Singer, hralo dominantnú úlohu na súťažných okruhoch po celom svete až do začiatku 80. rokov minulého storočia. Vozidlo za svoj aktívny život bojovalo až v 71 svetových pretekoch, vyhrávalo napr. aj v slávnej Daytone. Je to tiež **prvý „Apple car“,** ktorý spoločnosť Apple Computers v roku 1980 obrandovala svojím logom odhryznutého jabĺčka.
**Nový majiteľ červeného diabla s číslom 70** **Čo je so slávnym autom dnes?** Aukčná spoločnosť Gooding & Company’s Pebble Beach vydražila Newmanove Porsche 935 za vyše 4,5 milióna dolárov! Kultová 935-ka nakoniec skončila v garáži Adama Carolla, amerického komika, televízneho moderátora a veľkého fanúšika Paula Newmana.
*Zdroj: Pinterest.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.