Monoposty F1 sa opäť zmenia! Máme ich prvé fotografie pre sezónu 2021!

Koncepty monopostov sú pripravené v spolupráci s FIA, ukazujú nám teda celkom reálnu podobu nových monopostov
Vydané  Text: 
### Tento týždeň, teda v čase prebiehajúcej víkendovej Veľkej ceny Singapuru, sa na verejnosť dostali prvé oficiálne návrhy budúceho dizajnu monopostov F1. Podľa vyhlásení predstaviteľov F1 tieto návrhy boli (a do budúcna naďalej budú) pripravované v spolupráci s FIA a jednotlivými tímami. Cieľom je, aby dizajn monopostov pre sezónu 2021 priniesol **lepšie jazdné vlastnosti** a **atraktívnejší vzhľad**. Hlavným zámerom bolo nájsť riešenia, aby mohli monoposty jazdiť tesnejšie za sebou a tým vytvoriť viac príležitosti na predbiehanie a zatraktívnenie pretekov. Šéf Formule 1 Ross Brown: „Počas skúmania momentálnej situácie sme sa zhodli na tom, že **autá súčasnosti sú veľmi zlé v jazde za sebou**. Akonáhle sa autá dostanú do kratších vzdialenosti medzi sebou, strácajú až 50% svojho prítlaku. To je obrovské množstvo strateného výkonu. Dali sme si za cieľ pochopiť prečo to tak je a ako táto situácia vzniká, následne nájsť riešenia na zlepšenie.“
“Našim ďalším cieľom bolo vytvoriť skvelé vyzerajúce monoposty. Chceme, aby autá vyzerali lepšie ako tie, ktoré vidíte vo videohrách – aby vyzerali ako autá, ktoré chcú mať deti doma na svojich stenách. V každom štádiu vývoja sme mali niekoho, kto nám vytvoril grafickú reprezentáciu toho, ako by budúce auto F1 mohlo vyzerať.” dodal Ross Brown. V galérii sú virtuálne zhotovené fotografie niekoľkých konceptov vyvíjaných v troch štádiách, ktorých vývoj bude naďalej pokračovať v priebehu budúceho roka.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.