Pohľad na Fukušimu 7 rokov po výbuchu jadrovej elektrárne: Nikde nikoho… iba autá, odsúdené na smrť!

Bol marec v roku 2011 a prefektúrou Fukušima v Japonsku otriaslo silné zemetrasenie sprevádzané ničivou vlnou tsunami, ktorá úplne zničila tamojšiu jadrovú elektráreň.
Vydané  Text: 
Táto oblasť sa stala nebezpečnou kvôli zamoreniu rádioaktívnym materiálom, ktorý unikol z elektrárne po početných výbuchoch. Oblasť bola úplne evakuovaná, žiadnym z obyvateľov žijúcim v okruhu 30 kilometrov nebolo dovolené vrátiť sa domov.
Čo je naozaj strašidelné je práve pohľad na vyľudnené a opustené miesto, ktoré po výbuchu zostalo. Letecká snímka z Japonska ukazuje autá zarastené stromami a kríkmi. Kvôli zdravotným rizikám si majitelia vozidiel neboli schopní vziať svoje autá naspäť domov.
*Zdroj: Pinterest.com*








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.