Mercedes-Benz opäť pokoril rekordy v predajoch

Prvých osem mesiacov tohto roka bolo pre Mercedes-Benz mimoriadne úspešných, tradične značka zlomila rekordy.
Vydané  Text: 
### Keď sa dozvedáme o predajných číslach značky Mercedes-Benz, už dlhodobo pozorujeme priaznivých trend. Každým mesiacom a kvartálom sa značke darí predávať viac automobilov a čísla za prvých osem mesiacov roka 2018 sú obzvlášť pôsobivé. V sledovanom období od januára do konca augusta sa koncernu Daimler podarilo predať až **1 512 268 osobných vozidiel značky Mercedes-Benz**. Ide o vôbec najväčší predaj za uvedené obdobie v porovnaní s akýkoľvek iným predchádzajúcim rokom. Daimler [vo svojej tlačovej správe](https://media.daimler.sk/daimler-ag/ekonomicke-spravy/2018/za-osem-mesiacov-uz-vyse-1-5-miliona-mercedesov) k úspechu uvádza, že „značka Mercedes-Benz si udržala vedúce postavenie na svete medzi prémiovými a to i napriek ovplyvneniu augustových predajov výmenou modelov a oneskorením certifikácii na niektorých trhoch.“
Najviac za tento rok darí Triede S (+26,6 %), vo vyhotovení Mercedes-Maybach zaznamenala takisto dvojciferný percentuálny rast. O automobily kategórie SUV záujem vzrástol o 5,4 percenta s tým, že najúspešnejšími modelmi sú GLC a GLC kupé. Darilo sa tiež novej Triede E, ktorá dosiahla rekordný odbyt (+0,4 %) a takmer desaťpercentný nárast predaja zaznamenal aj štvordverový smart.
Z celkových 1 512 268 osobných vozidiel značky Mercedes-Benz sa v Európe predalo 597 347 kusov, čo zodpovedá medziročnému poklesu dopytu o 3,9 %. Najviac vozidiel nakupovalo Francúzsko, Španielsko, Švédsko, Poľsko a Dánsko. Veľký nárast záujmu o značku Mercedes-Benz zaznamenal Ázijsko-tichomorský región (+9,8 %) vrátane Číny, v ktorej sa predaje zvýšili až o 13,9 percenta. V regióne NAFTA (Kanada, Spojené štáty americké a Mexiko) značka zaznamenala mierny pokles o 5,5 percenta.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.
  • Vyberáme najlepšiu verziu

    Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!