Elektrické SUV sú lukratívny trh, novinky plánujú aj Audi a BMW

Mercedes-Benz včera ukázal svoje produkčné elektrické SUV EQC, značky Audi a BMW za pár dní predvedú vlastných reprezentantov tejto kategórie.
Vydané  Text: 
Audi e-Tron je už vo výrobe, v pozadí možno vidieť finálnu podobu jeho predných partií. Predstaviť sa má 17. septembra v San Franciscu.
BMW čoskoro verejnosti ukáže prelomový model Vision iNext, s ktorým chce dobyť trh s elektrickými SUV v roku 2021. Audi e-Tron už schádza z výrobných liniek a plánuje svoju premiéru už na 17. septembra 2018. Očakáva sa, že aj tieto automobily podnietia záujem verejnosti a ostatných výrobcov o výrobu plne elektrických kompaktných SUV-čiek. Do týchto vôd včera vstúpil Mercedes-Benz so svojou značkou EQ a modelom EQC.
Toto je revolučný Mercedes-Benz EQC: SUV elektromobil s výkonom 300 kW a dojazdom 450 kilometrov. Viac: https://www.autoviny.sk/novinky/118572/toto-je-revolucny-mercedes-benz-eqc-suv-elektromobil-s-uzasnym-vzhladom
Elektromobil **Mercedes-Benz EQC** je skutočne pôsobivý – a nielen dizajnom, ktorý nás vskutku prekvapil. SUV s rozmermi 4 761×1 884×1 624 mm a rázvorom 2 873 mm je schopné vďaka 80 kWh akumulátorom odjazdiť asi 450 kilometrov, pri spotrebe energie 22,2 kWh/100 km dokáže jeho pohonný systém vyvinúť maximálny výkon 300 kW a krútiaci moment až 765 Nm.

Toto je revolučný Mercedes-Benz EQC: SUV elektromobil s úžasným vzhľadom!

Čítajte to najpodstatnejšie o historicky prvom plne elektrickom SUV od Mercedes-Benzu

Rovnaké očakávania, *dokonca trocha vyššie*,pretožep prichádzajú neskôr, máme na plánované modely od značiek Audi a BMW.
Pripravovaný crossover od BMW s čisto elektrickým pohonom: BMW iNEXT. Výrazne sa inšpiruje predchádzajúcimi elektrickými konceptmi od BMW.
**BMW iNEXT** sa zatiaľ ukázalo iba na tmavých záberoch, z ktorých je zjavné iba konštrukčné vyhotovenie SUV/crossover. Viditeľné je snáď iba to, že vo výraznej miere preberá dizajnové princípy z konceptu Vision Dynamics. Predné ľadvinky typické pre modely BMW naprieč dekádami ostali zachované aj napriek tomu, že elektromobilita takýto prvok už viac nevyžaduje – nepotrebuje prednú masku chladiča a ani chladič, ako ho poznáme z áut so spaľovacími motormi. Podľa ľudí z BMW by mal byť model iNEXT reálnym konkurentom pre Teslu Model 3. Chceme však veriť, že Nemci posadia latku kvality ešte vyššie.
Pripravovaný crossover od BMW s čisto elektrickým pohonom: BMW iNEXT. Výrazne sa inšpiruje predchádzajúcimi elektrickými konceptmi od BMW.
**Audi e-Tron** už schádza z výrobných liniek a pripravuje sa na svoju premiéru, ktorá je naplánovaná na 17. septembra v San Franciscu. O elektrickom crossoveri/SUV od Audi počúvame už veľmi dlho a už pomaly strácame prehľad v tom, čo je štúdia, čo koncept a čo predprodukčný model. Tentokrát sa má ingolstadtská automobilka pochlapiť a ukázať verziu, ktorú si budete môcť čoskoro kúpiť.
Audi e-Tron je už vo výrobe, v pozadí možno vidieť finálnu podobu jeho predných partií. Predstaviť sa má 17. septembra v San Franciscu.
Správy z Auto Weeku a ďalších odborných magazínov zmieňujú veľké očakávania na technické vlastnosti avizovaného elektromobilu: kapacita akumulátorov má dosahovať nadštandardných 95 kWh, dojazd viac ako 400 kilometrov (podľa WLTP), hovorí sa však o možnom dojazde až 700 kilometrov. Cena má štartovať na priaznivých 82 500 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »