Holanďania ukázali novú Octaviu s ostrými svetlometmi, vzadu chýba logo Škody!

Takúto Škodu Octaviu chceme mať aj my!
Vydané  Text: 
### Octavia sa viac približuje k aktuálnemu Superbu, čo znamená, že nový Superb bude musieť ponúknuť ešte viac. So svojím vlastným videním novej generácie u nás mimoriadne populárnej Škody Octavia liftback a kombi prišiel Avarvarii a vzápätí sa jeho počítačová vizualizácia objavila na titulke holandského magazínu Auto Week. Octavia si osvojila nápadné ostré črty, ktoré zachovávajú aktuálny dizajnový trend automobilky. Podobne ostrejší vzhľad dostala aj nová Fabia a očakáva sa aj od nového Rapidu.
Zaujímavosťou je, že zadné partie obsahujú veľký nápis Škoda na kufrových dverách, ale nie logo automobilky. Napriek tomu, že tieto fotografie vznikli iba v počítači, nová generácia Octavie sa skutočne pripravuje a už aj my sme v samostatnom článku informovali o tom, že jej dizajn sa bude uberať práve týmto smerom.

Nová Octavia je na ceste! Máme ďalšie informácie.

S novými informáciami o štvrtej generácii modelu Octavia prichádza britský magazín Auto Express. Vedúci predaja a marketingu, Alan Favey, oficiálne potvrdil, že aj napriek špekuláciám si **nová Octavia naďalej zachová tradičné karosárske verzie liftback a combi.** Novinka bude opäť postavená na základoch budúcej generácie VW Golf. Vylepšená platforma MQB má umožniť **inštaláciu mild-hybridného a plug-in hybridného pohonu.** Tie sa s najväčšou... Prečítať celé

Čo vieme už dnes, je, že novinka bude opäť postavená na základoch budúcej generácie VW Golf. Vylepšená platforma MQB má umožniť inštaláciu mild-hybridného a plug-in hybridného pohonu. Tie sa s najväčšou pravdepodobnosťou dostanú aj pod kapotu novej Octavie. Istú budúcnosť medzi motormi má populárna benzínová jednotka 1.5 TSI, objaviť sa môže aj nový naftový motor s rovnakým objemom. Po neúspechu s najnovším dizajnom predných svetiel sa štvrtá generácia zrejme vráti k štandardným svetlometom. Zmenia sa tiež rozmery. Octavia narastie najmä na dĺžku, aby cestujúcim ponúkla zase o niečo väčší priestor vo vnútri, samozrejmosťou má byť ešte väčší batožinový priestor. Novú Octaviu uvidíme až po odhalení ôsmej generácie VW Golf, predbežne sa hovorí o druhej polovici roka 2019.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX!