Poznáme ceny nového Hyundai SantaFe: Kúpite zaň dva nové Tucsony!

Výrazný cenový rozdiel zrejme väčšinu zákazníkov prinúti siahnuť po menšom Tucsone, ktorý je lacnejší takmer o polovicu.
Vydané  Text: 
### Nová generácia Hyundai SantaFe nás všetkých prekvapila nádherným vzhľadom predných partií a pôsobivým interiérom. Nepochybne ide o najväčší dizajnový i kvalitatívny skok v histórii modelu, ktorý sa vyrába od roku . Štvrtá generácia modelu Santa Fe prináša pokročilé asistenčné systémy a viac priestoru pre posádku. Novinka je atraktívnejšia aj po dizajnovej stránke. Predná maska s kaskádovým efektom využíva veľkú mriežku chladiča, úzke denné svetlomety a výrazné chrómové prvky. Na rozdiel od menšieho modelu Kona nové Santa Fe pôsobí o niečo elegantnejším dojmom.
Podobne je na tom aj interiér, ktorý je vyrobený z kvalitnejších materiálov. Dotyková obrazovka je umiestnená vyššie a páči sa nám aj prítomnosť fyzických tlačidiel. Vďaka predĺženému rázvoru budú mať cestujúci na zadných sedadlách viac miesta najmä v pozdĺžnom smere. Posun vpred nastal aj v oblasti aktívnej bezpečnosti. Santa Fe vás po novom upozorní na prítomnosť cestujúcich na zadných sedadlách, aby sa nestalo, že v rozhorúčenom aute zamknete dieťa či domáceho miláčika. Ďalšou novinkou je systém schopný dočasne zabrániť pasažierom vystúpiť v prípade, že k autu smeruje iné vozidlo, ktoré by vás pri vystupovaní mohlo zraziť. Ďalšie detaily sa dozvieme už čoskoro na autosalóne v Ženeve.
## Hyundai SantaFe v kocke • Santa Fe novej generácie je elegantné a výkonné SUV s veľkorysým vnútorným priestorom a najmodernejšími bezpečnostnými prvkami. • S dĺžkou 4 700 mm, šírkou 1 890 mm a výškou 1 680 mm je Santa Fe najrobustnejším osobným vozidlom značky Hyundai. Batožinový priestor má základný objem 625 litrov, rozšírený 1 695 litrov. • Nadväzuje na silnú tradíciu SUV značky Hyundai s vyše 1,5 milióna predanými SUV v Európe. • Nové Santa Fe má expresívnu a energickú prednú časť karosérie s kaskádovitou maskou chladiča a nápadnými komponentovými reflektormi. • Inovatívne bezpečnostné prvky zvýrazňujú ambíciu Hyundai sprístupňovať vyspelé technológie širokému okruhu zákazníkov. • Novinkou v rámci automobilového priemyslu je systém Rear Occupant Alert, ktorý monitoruje zadné sedadlá, keď vodič opúšťa automobil. • Systém pohonu všetkých kolies HTRAC s variabilným rozdeľovaním krútiaceho momentu zvyšuje agilitu a prispieva k priaznivej spotrebe paliva.
## Hyundai SantaFe – cenník a výbava * **Cena štartuje na úrovni od 34 990 €** * Za najsilnejší variant **2,2 CRDi (147 kW) PREMIUM s 8-stupňovou automatikou zaplatíte 46 490 €** * V ponuke sú naftové motory 2,0 CRDi (110 kW a 136 kW) a 2,2 CRDi s výkonom 147 kW * SantaFe sa bude ponúkať v troch stupňoch výbavy: **Style, Elegance a Premium** * Strešné okno, metalíza, kožené čalúnenie či 7-miestne vyhotovenie interiéru sú za príplatok * Pre porovnanie, výrazne menší model Tucson začína s cenou na úrovni 18 990 €, ale vo výbave Premium v motorizácii 2.0 CRDi VGT 136 kW 6st. man. 4×4 zaň zaplatíte minimálne 31 790 €.

Stiahnite celý cenník nového Hyundai SantaFe tu (otvorí sa na novej záložke)








Pokračujte na ďalší príspevok »