Očarujúce a unikátne Porsche 356A GS Carrera Coupe je na predaj!

Automobil ktorý inšpiroval tzv “outlaw movement” v Amerike na predaj v aukcii už o pár dni.
Vydané  Text: 
### Keď v roku 1957 Dean Jeffries zakúpil zánovné Porsche 356A GS Carrera Coupe (1956) od pôvodného majiteľa v Kalifornii, ešte asi netušil, aký unikát z neho vytvorí. Pôvodne bolo toto Porsche predstavené na autosalóne vo Frankfurte v roku 1955. Bolo prvým z dlhého radu prestížnych a vysoko výkonných áut, ktorými sa Porsche preslávilo v nasledujúcich desaťročiach. Uvedenie na trh s prepracovaným, výkonným a spoľahlivým motorom s pretekárskym vlastnosťami v limitovanom množstve len **225 kusov** z neho urobilo vyhľadávaný zberateľský kus. **Dean Jeffries**, meno málo známe v našej časti planéty, ale významná postava americkej “**Kustom Kulture**” v 50. a 60. rokoch minulého storočia, sa v čase zakúpenia tohto automobilu pre svoj talent a schopnosti stával vyhľadávaným úpravcom automobilov.
Počas svojej kariéry vytvoril mnoho významných a nadčasových automobilov a pracoval na niekoľkých dobre známych filmových autách, napríklad originálnom Batmobile, vďaka čomu sa stal jednou z ikon americkej povojnovej automobilovej kultúry. Medzi jeho zákazníkmi ste mohli nájsť množstvo známych mien, vrátane rebela amerického filmu **Jamesa Deana**, ktorému podľa jeho požiadaviek upravil jeho nové, slávne **Porsche 550 Spyder**.
Jeffries zakúpil a upravil Carreru 356A s cieľom ukázať zákazníkom svoje schopnosti a talent. Medzi najvýznamnejšie úpravy v porovnaní zo sériovým modelom patrí **odstránenie nárazníkov**, **predĺženie prednej časti**, **zapustenie svetlometov**, **prepracovanie zadnej časťi** s individuálnou mriežkou a svetlami, a taktiež **strešné chladiace otvory**. Automobil bol prelakovaný unikátnou striebornou farbou a strieborná bola tiež aplikovaná na prístrojovej doske, spolu so **špeciálnymi hliníkovými panelmi vo dverách**. Upravený automobil vyhral viac ako **30 ocenení** na rôznych automobilových výstavách v Kalifornii v 50. a 60. rokoch. Podľa Deanových vlastných slov práve toto auto začalo jeho slávnu kariéru úpravcu automobilov. **Dean Jeffries 1956 Porsche 356A GS Carrera Coupe** je unikátom ponúkaným na predaj v aukcii **v piatok 24. augusta** v aukčnom dome Bonhams, kde sa dá očakávať, že vďaka svojej jedinečnosti, predajná cena presiahne hranicu milióna dolárov.





### Kľúčové údaje o 1956 Porsche 356A GS Carrera Coupe **Motor**: 1600 cm3 DOHC, 4-valcový, benzínový
**Max. výkon**: 125 konských síl pri 7200 ot./min.
**Prevodovka**: 4-stupňová, manuálna
**Brzdy**: všetky bubnové
**Podvozok**: nezávislé zavesenie vpredu aj vzadu
**Odhadovaná cena**: 450 000 – 600 000 USD








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.