VIDEO: Ford oslavuje! Toto je 10 miliónty Ford Mustang

Spoločnosť Ford oslavuje výrobu svojho 10 miliónteho Mustangu – najpredávanejšieho športového automobilu Ameriky za posledných 50 rokov a najpredávanejšieho vozidla na svete tri roky po sebe.
Vydané  Text: 
10 miliónty Ford Mustang je kabriolet modelového ročníka 2019 s označením GT, motorom V8 s výkonom 460 koní a šesťstupňovou manuálnou prevodovkou v bielom odtieni Wimbledon White. **Vozidlo sa vyrába v montážnom závode spoločnosti Ford v meste Flat Rock v americkom štáte Michigan.** Prvý sériový Mustang (VIN 001) vyrobený v roku 1964 bol rovnakej farby a išlo o model s trojstupňovou manuálnou prevodovkou a motorom V8 s výkonom 164 koní.
**„Mustang je srdcom a dušou tejto spoločnosti a je obľúbený na celom svete,“ uviedol Jim Farley,** prezident pre globálne trhy v spoločnosti Ford Motor Company. „Keď vidím Mustang jazdiť po ulici v Detroite, Londýne alebo Pekingu, zažívam rovnaké vzrušenie, ako keď som si kúpil svoje prvé auto – Mustang kupé z roku 1966, na ktorom som ako tínedžer prešiel celú krajinu.“ Automobilka Ford si tento míľnik pripomenie oslavami pre zamestnancov vo svojej centrále v Dearborne a v americkom montážnom závode vo Flat Rocku. **Ich súčasťou bude prelet troch stíhacích lietadiel P-51 Mustang z obdobia 2. svetovej vojny a jazda vozidiel Mustang vyrábaných počas viac ako 50 rokov z Dearbornu do Flat Rocku, kde sa model Mustang v súčasnosti vyrába.**
Počas 54-ročnej histórie svojej výroby sa Mustang vyrábal tiež v San José v Kalifornii, v Metuchene v New Jersey a v pôvodnom výrobnom závode modelu Mustang v Dearborne v štáte Michigan. **Najpredávanejší športový automobil** Mustang je najpredávanejší športový automobil Ameriky za posledných 50 rokov, podľa analýzy, ktorú spoločnosť Ford uskutočnila na základe súhrnných údajov agentúry IHS Markit o registráciách nových vozidiel v celých Spojených štátoch za obdobie od roku 1966 do roku 2018 vo všetkých segmentoch športových vozidiel. **Od roku 2015, keď sa tento kultový model začal prvýkrát predávať v Európe, tu z neho automobilka Ford predala viac ako 38 000 kusov.** Minulý rok predaj modelu Mustang prekonal Porsche 911 na 13 európskych trhoch, vrátane Veľkej Británie a Španielska. Päť hlavných európskych trhov z hľadiska predaja modelu Mustang v roku 2017 boli Nemecko, Veľká Británia, Francúzsko, Belgicko a Švédsko.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.