Toto je nové Suzuki Vitara. Je najvyspelejším modelom od výrobcu.

Nová Vitara si opäť získala naše sympatie
Vydané  Text: 
Suziki Vitara patrí medzi medzi najpopulárnejšie SUV v našom regióne a po modernizácii vyzerá ešte pútavejšie. Zmeny pritom nie sú veľké a výrazné, výrobca stavil na zachovanie kontinuity s pôvodným dizajnom a vylepšoval skôr drobné detaily. Úplne nová generácia zatiaľ potrebná nie je, automobil sa nachádza v polovici svojho životného cyklu, oživiť ho pomocou faceliftu je prirodzený scenár. Vylepšením prešli predovšetkým predné partie vozidla, inovovala sa maska chladiča, nárazníky, rozšírila sa ponuka dizajnov diskov kolies a grafika zadných svetiel nadobudla modernejšie kontúry.
Emisné normy a všeobecný dopyt do motoroch s preplňovaním sa podieľali na odstránení atmosférického štvorvalcového motora 1,6 VVT z ponuky predajcov. Nová Vitara bude k dispozícii už iba s dvomi preplňovanými motormi, konkrétne s dobre známym 1,4 Boosterjetom (140 koní, 220 Nm) pre Vitaru S a základnovým 112-koňovým benzínovým motorom. Z hľadiska technologickej vybavenosti je nová Vitara vôbec najvyspelejším Suziki súčasnosti. Do výbavy pribudol napríklad pomerne veľký farebný displej na palubovke, nejde však o modernú digitálnu prístrojovku. Vitara si aj naďalej rozumie s klasickými analóvými ukazovateľmi otáčok a rýchlosti, displej je medzi nimi.
Bezpečnostná výbava obsiahuje funkcie pre upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu, rozpoznávanie dopravných značiek, upozornenie na objekt v slepom uhle, zadný výstražný systém, adaptívny tempomat a tiež automatické núdzové brzdenie (Dual Sensor Brake Support).








Pokračujte na ďalší príspevok »