A je to tu, navyše oficiálne: SEAT ide do Číny!

Nie je sa čomu čudovať, veď Čína sa ekonomicky rozrastá priam neuveriteľne a to, že pohltí SEAT, je iba prirodzeným vývojom.
Vydané  Text: 
Je to oficiálne a na papieri. Spoločné memorandum o pozorumení je z ekonomického hľadiska priam strategickým krokom v budovaní španielskej značky SEAT. Tá v Európe boduje krásnym dizajnom a jazdnými vlastnosťami svojich vozidiel, v neposlednom rade tiež ich prijateľnou cenou a príslušnosťou ku koncernu Volkswagen. Práve pod jeho hlavičkou v dohľadnej dobe vstúpi aj na čínsky trh, pričom sa stane vedúcou značku koncernu Volkswagen. Očakávania sú veľké, Číňania kupujú autá vo veľkom a popularitu u nich žnú najmä crossovery, kompaktné SUV-čka do mesta. SEAT do súčasnej ponuky vstúpi s modelmi Ateca, Arona a možno aj s najväčším modelom Tarraco. Tvrdí to sám SEAT vo svojej **tlačovej správe**, z ktorej výber si môžete prečítať nižšie: SEAT smeruje do Číny. Volkswagen Group China a spoločnosť Anhui Jianghuai Automobile Group Corp., Ltd (JAC), partneri v spoločnom podniku JAC Volkswagen Automotive Co., Ltd., a SEAT, S.A. podpísali memorandum o porozumení, podľa ktorého španielska spoločnosť vstúpi do spoločného podniku a stane sa vedúcou značkou koncernu Volkswagen v tomto projekte. Dohodu včera podpísali predseda predstavenstva SEAT Luca de Meo; predseda predstavenstva Volkswagen Group China Dr. Jochem Heizmann a prezident JAC An Jin v prítomnosti nemeckej kancelárky Angely Merkelovej a čínskeho premiéra Li Keqianga na slávnostnej ceremónii v Berlíne.
Podpísanie tohto memoranda o porozumení predstavuje bod obratu pre SEAT. Od vytvorenia JAC Volkswagen Automotive v roku 2017 SEAT tejto spoločnosti pomáhal v oblasti dizajnu, ako aj výskumu a vývoja. Podľa podpísanej dohody sa SEAT stane akcionárom spoločného podniku JAC Volkswagen, čo sa prejaví aj uvedením značky SEAT na čínsky trh v plánovanom horizonte 2020-2021. Memorandum o porozumení zahŕňa aj zámer, že SEAT spolu s Volkswagen Group China a JAC vybuduje v Číne výskumné a vývojové centrum, ktoré bude vyvíjať elektrické automobily, konektivitu a technológie pre autonómnu jazdu, vrátane relevantných dielov a komponentov, ako aj kľúčové technológie. Centrum má začať pracovať v roku 2021. Okrem toho spoločný podnik pripraví výkonnú platformu elektrického automobilu na batérie (BEV).








Pokračujte na ďalší príspevok »