Nech sa páči, toto je NAOZAJ POSLEDNÝ naftový motor od Hondy

Honda nepotešila fanúšikov naftových motorov. Jej aktuálny i-DTEC je vôbec posledný, žiadny ďalší už nebude.
Vydané  Text: 
### Naozaj majú byť naftové motory vytlačené z ciest, hoci majú nižšiu spotrebu ako benzínové a s modernými technológiami možno ich vplyv na životné prostredie minimalizovať snáď až k zanedbateľným hodnotám? Bohužiaľ, Európa nafte nepraje a ovplyvňuje to aj automobilky z iných častí sveta. Taká japonská Honda uviedla, že jej súčasný 1,6-litrový naftový motor, ktorý je uložený v Honde Civic, je definitívne posledným v jej histórii. Honda tak sleduje trend, na ktorý nastúpilo už aj švédske Volvo. Štvorvalcový motor 1,6 i-DTEC pritom automobilka odhalila iba pred rokom a podľa najnovších meracích cyklov WLTP dosahuje spotrebu v reálnej premávke iba 3,7 l/100 km! Aj napriek tomu má byť vytlačený do histórie a nestať sa budúcnosťou už nikdy. Naftový motor už nedostane ani populárne SUV-čko Honda CR-V, ktorá bola pre európsky trh modernizovaná. V ponuke jej motorizácií sa budú objavovať už iba benzínové agregáty. Pripravte sa teda na bombastické spotreby paliva, ekológovia!!!








Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.