Alfa Romeo ukončila výrobu športového kupé 4C, smútiť však nemusíte!

Športové kupé Alfa Romeo 4C definitívne končí. Svoju úlohu však 4C splnilo takmer stopercentne, dokázalo totiž opätovne vzbudiť záujem o značku a nabudilo fanúšikov na nové masové modely Giulia a Stelvio. Model 4C bol dokonca prvou Alfou, ktorú značka oficiálne ponúkala aj za veľkou mlákou. Výroba tohto modelu však stála automobilku veľa peňazí a pre nedostatočný záujem došlo po… Prečítať celé
Vydané  Text: 
Športové kupé Alfa Romeo 4C definitívne končí. Svoju úlohu však 4C splnilo takmer stopercentne, dokázalo totiž opätovne vzbudiť záujem o značku a nabudilo fanúšikov na nové masové modely Giulia a Stelvio. Model 4C bol dokonca prvou Alfou, ktorú značka oficiálne ponúkala aj za veľkou mlákou. Výroba tohto modelu však stála automobilku veľa peňazí a pre nedostatočný záujem došlo po dlhom zvažovaní k rozhodnutiu toto nádherné kupé z ponuky vyškrtnúť.
V portfóliu by sa však mala ešte nejaký ten rok udržať otvorená verzia 4C Spider. Pre nový modelový rok navyše dostane množstvo vylepšení. K dispozícii bude paket Track, ktorý obsahuje napríklad lepšie tlmiče, nové disky kolies, semi-slickové pneumatiky Pirelli P Zero či karbónové spätné zrkadlá. K úplnému útlmu vývoja športových áut však u Alfy nedôjde. Taliani nás pomaly začínajú masírovať na novú generáciu GTV s hybridnou sústavou a kombinovaným výkonom nad 600 k. Vidieť by sme ju mohli už v roku 2020.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.