Kuberg Freerider: 10 elektrických koní do terénu za pár tisíc eur

Elektrické skútre a terén zvyčajne k sebe patria. Ale Kuberg Freerider hľadá svoje miesto práve tam, kde iné elektrobzučiaky končia.
Vydané  Text: 
### Kuberg Freerider prináša do sveta elektrických motocyklov agresívny industriálny dizajn. Zdanlivá agresivita je pritom prevedá aj do jazdných vlastností, ktoré motorku predurčujú do náročného členitého terénu. Cieľom motocykla Kuberg Freerider je poskytovať čo najlepšie jazdné vlastnosti pre veľmi aktívny životný štýl. Osloviť by mal ľudí so záujmom v motokrose, ktorí zároveň chcú mať stroj jednoduchší na údržbu a s nižším, v tomto prípade lokálnym nulovým vplyvom na životné prostredie.
Pohonná jednotka je plne elektrická, motor je umiestnený v strede. 22 AH batéria sa dá nabiť na 100 percent v priebehu dve a pol hodiny a 48 V motor dokáže vyvinúť maximálny výkon až 8 kW. V porovnaní s automobilmi je to síce úsmevné číslo, avšak pri takto malom stroji je to pôsobivý údaj.
Maximálna rýchlosť Kuberg Freerider je 55 km/h a zaujímavosťou je možnosť prepojiť motorku so smartfónov prostredníctvom na to určenej aplikácie. V nej potom môžete sledovať napríklad štatistiky o vašej jazde, získať informáciu o stave nabitia batérie a dokonca nastaviť maximálnu rýchlosť a krútiaci moment – to pre prípad, že by ste chceli na motorku posadiť deti.
Kuberg Freerider môžete kúpiť už dnes, najbližšia oficiálna predajňa výrobcu je v Belgicku, potom v Nórsku, Anglicku a v Spojených štátoch amerických. Cena je iba 3500 eur + dane, u nás sa predáva aj cez Alzu za niečo vyše 4500 eur.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »