Stačí sa spýtať „Ako sa má moja škodovka?“ a Amazon odpovie

Pripojenie áut k elektronike v domácnosti nadobúda čoraz praktickejšie formy. Tá najnovšia od Škody sa nám naozaj páči.
Vydané  Text: 
**Digitálny domáci asistent Amazon Alexa (Echo) síce u nás neslávi veľké úspechy, v zahraničí si však našiel množstvo priaznivcov. Tento šikovný pomocník pripojený na internet a odpovedajúci na vaše takmer akékoľvek pokyny a otázky vie najnovšie aj komunikovať s autami značky Škoda.** Keď sa zariadenia Amazon Alexa spýtate, ako sa má vaša škodovka, automaticky vám odpovie syntetickým ženským hlasom technické podrobnosti o Octavii, Superbe, Karoqu či Kodiaqu. Je to možné vďaka službe Škoda Connect, ktorú výrobca ponúka pre všetky svoje modely ako príplatkovú výbavu. Služba Škoda Connect má tri základné piliere funkčnosti: Infotainment Online, Care Connect a Emergency Call. Každý z nich je dôležitý a pripojenie k Amazon Alexa spadá pod druhý uvedený, Care Connect. Vďaka pripojeniu auta na internet vie poskytnúť vybrané údaje autorizovaným zariadeniam, v tomto prípade domácemu asistentovi Amazon Alexa.
Zariadenie od Amazonu dokáže rozpoznať vaše otázky aj v prípade, že nie sú zostavené podľa konkrétneho vzoru. Spýtať sa môžete napríklad aj: „Alexa, koľko kilometrov môžem prejsť na svojej Škode bez tankovania?“ alebo „Je moja Škoda zamknutá?“ a podobne. Bohužiaľ, služba je zatiaľ dostupná iba pre otázky a odpovede v anglickom jazyku. Predpokladáme však, že v roku 2018 a pre mladých ľudí by to už nemal byť problém. Podobné údaje, ale v grafickej podobe, môžete vidieť priamo na displeji svojho mobilného telefónu. Stačí, aby ste mali v mobile nainštalovanú na to určenú aplikáciu a aby vaše auto disponovalo pripojením Škoda Connect. Službu s Amazon už ponúkajú aj iné značky automobilov, napríklad aj SEAT, Volkswagen či Ford a Tesla.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.
  • SERVIS

    Inovatívny rad legálnych žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED W5W je dostupný už aj na Slovensku

  • ams OSRAM, svetový líder v oblasti optických riešení, rozšíril rodinu na Slovensku legálnych LED žiaroviek OSRAM NIGHT BREAKER® LED o žiarovku W5W.

     Osvedčenie Ministerstva dopravy SR o vnútroštátnom typovom schválení komponentu je aktuálne udelené pre náhradné LED svetelné zdroje typu: H1-LED, H4-LED, H7-LED, H7-LED (24 V), a novo aj pre W5W-LED.