Mitsubishi využije energiu z elektromobilov v kancelárskych budovách.

Projekt spustený v Holandsku na podporu rozvoja energeticky neutrálnych kancelárskych budov zastrešili okrem Mitsubishi aj značky Hitachi a ENGIE.
Vydané  Text: 
Schéma výmeny energie medzi budovou a elektromobilom (zdroj: Mitsubishi)
V holandskom meste Zaandam existuje kancelárska budova spoločnosti ENGIE, ktorá je, okrem štandarnej elektrickej siete, napájaná aj dobíjacími stanicami pre elektromobily typu V2X. Projekt podobný V2G od Nissanu tentokrát realizuje aj automobilka Mitsubishi s cieľom zistiť, či je takýto koncept výmeny energie reálny a užitočný. Ako uvádza automobilka vo svojej tlačovej správe, dobíjacia stanica V2X od Hitachi je prvým zariadením svojho druhu, ktoré dokáže nielen dobíjať elektromobily, ale tiež púšťať energiu späť do siete budovy či verejnej rozvodnej siete, a tak podľa potreby slúžiť na rôzne účely (kW, ΔkW, kWh a VAR). Okrem toho sa dobíjacia stanica môže pripojiť priamo na fotovoltaické panely a externé úložisko energie, čo dáva priestor k oveľa účinnejšiemu zásobovaniu budov elektrickou energiou.
Plug-in hybridné SUV Mitsubishi Outlander PHEV (zdroj: Mitsubishi)
Dnešné budovy spoločne s dopravou majú cca 75% podiel na celkových emisiách CO2 produkovaných firmami poskytujúcimi služby, a tak technológie V2B (konektivita, “vozidlo-budova”) môže zásadným spôsobom prispieť k celosvetovému zníženiu uhlíkových emisií a súčasne napomôcť znížiť náklady na energie v rámci budov aj celých firiem. Mitsubishi Motors poskytuje SUV Outlander PHEV v úlohe úložiska energie, ktoré môže slúžiť systémom pre zásobovanie budovy elektrickou energiou na zabezpečenie stabilných dodávok obnoviteľnej energie.








Pokračujte na ďalší príspevok »



Vyberáme najlepšiu verziu

Poradca pri kúpe Mitsubishi ASX a COLT: Chameleón a mestská zbraň

  • Mestské Mitsubishi Colt ponúka krásny dizajn, päťročnú záruku a môžete si ho vybrať aj s hybridným pohonom. Lenže mali by ste? Povieme vám, ktorá výbava a motorizácia je pre vás!

     Máloktorý crossover v tejto triede ponúkne také široké rozpätie výbav a pohonov, ktoré zahŕňajú klasiku, mild-hybrid, hybrid, aj plug-in hybrid, ako práve ASX! 
  • Predstavujeme AUDI Q6 e-tron: Technologický skok

  • Toto nie je vylepšenie, ani evolúcia. Audi Q6 e-tron predstavuje úplne novú generáciu elektromobilov Audi.

     Nová platforma, nový dizajn, nové technológie, nové riešenia. Také významné, že budú základnými stavebnými kameňmi pre Audi ešte na mnoho ďalších rokov.  Model Q6 e-tron je priekopníkom, ktorý prináša tieto riešenia ako úplne prvý.