Škoda Karoq Cabrio sa predvedie už v júni tohto roka

Bude predobrazom pripravovaného T-Rocu, ktorý príde o strechu tiež.
Vydané  Text: 
Škoda Karoq kabriolet (neoficiálna vizualizácia 2018)
Dvaja praktikanti z odbornej školy v Mladej Boleslavi navrhli nové koncepčné vozidlo Škoda Karoq Cabrio, ktoré sa odprezentuje na tradičnom stretnutí GTI pri jazere Wörthersee. Pôjde o experimentálny automobil, avšak plne funkčný a pojazdný. Do predaja sa síce Karoq bez strechy nedostane, ale bude predobrazom modelu T-Roc, ktorý Volkswagen plánuje vyrábať vo variante kabrio aj komerčne. Išlo by o vôbec prvé otvorené SUV od koncernu Volkswagen. T-Roc, Karoq a aj Seat Arona sa radia do rovnakej kategórie kompaktných SUV a stoja na rovnakej platforme MQB, ktorú vyvíja a dodáva ich domáci koncern Volkswagen.
Pripravovaný Volkswagen T-Roc Cabrio (2020)
Volkswagen T-Roc vo vyhotovení kabriolet by sa mal v predaji objaviť v roku 2019, spadať by mal po modelový rok 2020. Riešenie s automaticky skladateľnou strechou by znamenalo, že vozidlo nadobudne siluetu podobnú SUV-kupé, čo by automobil ešte viac zatraktívnilo v očiach verejnosti. Kompaktné SUV valcujú a prevalcujú svet, o tom už dnes nikto nepochybuje. Je preto prirodzené, že sa táto kategória automobil bude vyvíjať ďalej a ponúkne viac možností vyhotovenia karosérie. Kabriolet je teda logickou cestou a tak trocha návratom do starých čias automobilového priemyslu, kedy boli automobily obrovské a s plátenými skladacími strechami.




Erik Stríž je motoristický novinár, redaktor denníka Autoviny.sk a redaktor časopisu auto motor a šport. Pripravuje témy, aktuality a testy automobilov. Zvýšenú pozornosť venuje legislatíve súvisiacej s dopravou a bezpečnosti.

Zaujíma vás riešenie dopravného problému alebo pre nás máte tip na článok? Napíšte na tip@motoristickynovinar.sk





Pokračujte na ďalší príspevok »