Poznáme výsledky ankety Auto roka 2018!

Cena poputuje do Švédska.
Vydané  Text: 
Volvo XC40 je prvým modelom švédskej automobilky, ktoré získalo prestížne ocenenie Car of The Year. Výsledky boli oznámené pri príležitosti otvorenia medzinárodného autosalónu v Ženeve. Porotcom sa páčila úroveň bezpečnosti, ako aj mladistvý vzhľad nového modelu. Celkovo tak Volvo XC40 získalo 325 bodov, druhú priečku obsadil Seat Ibiza so ziskom 242 bodov a na treťom mieste skončilo BMW 5 s 226 bodmi.
Automobil je postavený na novej platforme CMA, ktorú skonštruovali spoločne s materskou značkou Geely. Rovnaký základ budú zdieľať aj vozidlá čínskej automobilky Lynk & Co (taktiež súčasť koncernu Geely). Čo sa pohonného ústrojenstva týka, pod kapotou zatiaľ nájdete len dve motorizácie, a to benzínový štvorvalec T5 s výkonom 182 kW alebo naftový agregát D4 s nižším výkonom 140 kW. Neskôr pribudne ešte jeden naftový (D3 s výkonom 110 kW) a dva benzínové agregáty (T3 a T4 s výkonom od 113 do 145 kW). Zákazníci si tiež budú môcť vybrať medzi 6-stupňovým manuálom a 8-stupňovým automatom.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »



Bezpečná a pohodlná cesta autom na dovolenku

  • Cestovanie na dovolenku autom prináša slobodu a flexibilitu. Možnosť spontánneho zastavenia sa na krásnych miestach, objavovanie menej známych lokalít a možnosť preskúmať krajinu vlastným tempom sú len niektoré z výhod tohto spôsobu cestovania.

     Avšak, aby bola cesta bezpečná a pohodlná, je dôležité venovať pozornosť aj dôkladnej príprave a plánovaniu.  Ak aj vy patríte k milovníkom cesty autom, v tomto článku sa pozrieme na dôležité aspekty prípravy na dovolenku autom a tipy, ako zvýšiť bezpečnosť na ceste.