Tesla nestíha vyrábať Model 3, namiesto auta zákazníkom posiela hračku a Muskov podpis

Zaplatili tisíce dolárov a jediné, čo majú v rukách, je suchá ďakovná kartička a nie celkom kvalitný malý model elektromobilu
Vydané  Text: 

Tesla Model 3 je elektromobil, ktorý doplatil na marketingový humbuk. Z údajne ľudového elektromobilu je nakoniec záležitosť pre bohatých a aj tí, ktorí za auto zaplatili zálohy, na ňom dodnes nemôžu jazdiť.

Aj by to bolo komické, keby to nebolo tak tragické. Napriek tomu, že o značke Tesla počúvame ako o vizionárskej a úspešnej spoločnosti, v skutočnosti nezvláda záujem verejnosti o vlastné produkty a nestíha vyrábať elektromobily tak, ako to Elon Musk predvídal ešte pred rokmi a mesiacmi. Model 3 sa dnes dodáva v údajne nie celkom prijateľnej kvalite a s fatálnymi oneskoreniami. Aby Tesla zabránila ľuďom vo verejnej kritike alebo dokonca k odstúpeniu od zmlúv o kúpe, rozposiela platiacim zákazníkom akýsi darček, pripomienku, že Tesla na nich nezabudla.
V pôvodnej zásielke, ktorej fotky sa šírili sociálnymi sieťami, bola kartička so suchou frázou: „Ďakujeme, že ste si objednali Model 3“ s tým, že to jej autorom je sám veľký Elon Musk („- ELON“). Tentokrát sa v novej krabičke objavil aj samotný malý model elektromobilu Tesla Model 3 a sarkastické hlasy tvrdia, že jeho kvalita je snáď vyššia ako kvalita samotného dodávaného elektromobilu.
Skrátka, na značku Tesla sa aj napriek jej nepochybne vizionárskym cieľom sype jedna kritika za druhou a dodnes nie je zrejmé, kedy sa jej podarí dostať na také výrobné kapacity, ktoré Elon už tak dávno ohlasoval ako za dosiahnuteľné v krátkodobom horizonte. V každom prípade držíme značke a zákazníkom palce!








Pokračujte na ďalší príspevok »