Škoda pripravuje unikátny hybrid! Šli by ste do toho?

Kombinácia, na ktorú sme dlho čakali.
Vydané  Text: 
Len prednedávnom sme vás informovali o novom koncepte automobilky Škoda, ktorý by sa v blízkej budúcnosti mal pretaviť do sériového mestského crossovera. K oficiálnemu predstaveniu štúdie Vision X dôjde už o pár dní v Ženeve a k nám sa doniesli informácie o pohonnom ústrojenstve.
Podľa všetkého pôjde o hybrid. V súčasnosti nám pri tomto slove automaticky napadne spojenie benzínového agregátu s elektromotorom a malou batériou. Škoda sa však rozhodla nahradiť benzínovú nádrž vysokotlakovými nádobami na zemný plyn. Motor tak bude spaľovať CNG, ktoré v porovnaní s benzínom produkuje oveľa nižšie hodnoty emisií CO2. Podľa nepotvrdených správ pôjde o upravený štvorvalcový agregát 1.5 TSI.
V spojení s elektromotorom by sa škodovke malo podariť znížiť emisie na necelých 80 gramov CO2, čo je ďaleko pod priemerom súčasných benzínových alebo naftových motorov. Batérie by pritom mali slúžiť len na doplnenie výkonu pri rozbiehaní a v kopci, na čisto elektrickú energiu by tak auto mohlo prejsť zhruba dva kilometre.




Automobilový priemysel čelí najťažšej skúške od samotného vzniku. Vysporiadať sa musí nielen s novými technológiami, reguláciou či elektrickou revolúciou, ale aj s čoraz častejším prehodnocovaním významu a dôležitosti automobilov v našich životoch. Ako to celé nakoniec dopadne, zatiaľ nie je známe. Transformácia sa však ešte len začína a budem veľmi rád, keď sa na túto cestu vyberiete spolu so mnou. Držte si klobúky!





Pokračujte na ďalší príspevok »