Fastback alebo kombi? Porovnanie verzií Hyundai i30 ukazuje, že naozaj platíte iba za imidž

Porovnanie minimálnej ceny, ponuky motorov a objemov batožinových priestorov ukazujú jasne: platíte si za prestíž. Ale aj to je v poriadku.
Vydané  Text: 

Hyundai i30 Combi (hore) a i30 Fastback (dole)
Nie je o čom pochybovať. Fastbacky a liftbacky sú nepomerne atraktívnejšie ako kombíky. Nevedno, čím to je, že tie kombi stále smrdia „rodinnou atmosférou“ a úžitkovosťou namiesto komfortu, hoci sa tieto veci vzájomne nevylučujú. Pravdou dokonca je, že tie najkomfortnejšie autá sú často práve vo vyhotovení kombi. Pozreli sme sa na porovnanie Hyundai i30, aktuálne jedného z najpopulárnejších áut u nás. Porovnali sme kombi a fastback, ktorý sa začal predávať iba nedávno a ktorý žne samé komplimenty na adresu svojho dizajnu a charakteru. Naozaj sa ale oplatí priplácať si za nové karosárske vyhotovenie? Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že i30 vo verziách fastback a kombi sa veľmi nelíšia. Kombi je dlhšie iba o 13 centimetrov a pri pohľade na profil vozidiel by sa mohlo zdať, že sa táto zmena nemôže dramaticky dotknúť veľkosti kufra. Opak je pravdou, rozdiel je dosť zásadný. Aktuálne sa v ponuke predajcov Fastback navyše objavuje s obmedzenou ponukou motorov.

Hyundai i30 Combi (hore) a i30 Fastback (dole)


i30 Combi i30 Fastback
cena od13 790 €15 890 €
objem batožinového priestoru602 / 1 650 l450 / 1 351
naftové motory1.6 CRDi SP, 1.6 CRDi HPžiadne
benzínové motory1.4 MPi, 1.0 T-GDi, 1.4 T-GDi1.0 T-GDi, 1.4 T-GDi
automatická prevodovka?áno, pri motoroch 1.4 T-GDi, 1.6 CRDi SP a 1.6 CRDi HPlen pri motore 1.4 T-GDi
bezpečnosť EuroNCAP☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆



Aj keď sa môže zdať, že Fastback je podobne veľký ako kombi, v skutočnosti má i30 Combi výrazne väčší kufor (v základnom stave aj so sklopenými sedadlami), ponúka sa väčším množstvom motorov (a najmä s naftovými) a jeho minimálna cena je o dvetisíc eur nižšia.

Hyundai i30 Combi (hore) a i30 Fastback (dole)



Zdroje údajov:
http://www.hyundai.sk/files/download/model/nova-i30-kombi-2017/technicke-udaje-hyundai-i30-kombi-8-2017.pdf
http://www.hyundai.sk/files/download/model/i30-fastback-2017/technicke-udaje-i30-fastback-2017.pdf









Pokračujte na ďalší príspevok »



SERVIS / PORADŇA

Ak predávate jazdené auto, legálne môžete zvýšiť cenu o stovky eur

  • Na trhu sa nachádzajú tisíce a tisíce jazdených áut, každé z nich súťaží o pozornosť potenciálnych kupujúcich.

     Najlepšie preto je, keď sa odlišujú kompletnou servisnou históriou, čo najlepšou technickou kondíciou a čistotou. Niekoľko realistických tipov, ako zvýšiť hodnotu jazdeného auta a na čo dbať, aby sa zbytočne neznižovala.
  • AUTO ROKA SLOVENSKO

    Finále Auto Roka Slovensko sa blíži. Odborná porota už odovzdala svoje hlasy

  • Nová nezávislá súťažná anketa je zastrešená odbornou porotou zloženou z motoristických novinárov, influencerov a odbornej verejnosti.

     V nedeľu, 14. marca prebehli v areáli Slovakia ringu spoločné testovacie jazdy. Väčšina poroty svoje hlasy udelila priamo na mieste, absentujúci členovia budú hlasovať individuálnou formou.  Pokračuje tiež hlasovanie v internetovej ankete Auto Roka Slovensko – Hlas Verejnosti.
  • Autopriemysel / Čínske automobilky

    Riaditeľ BMW prekvapil: Čína nie je hrozbou, clá na elektromobily nezvyšujte

  • Európski výrobcovia áut sa obávajú, že by Čína reagovala na európske clá rovnako. Pre BMW je Čína najväčším trhom a ostatné automobilky takisto preferujú zachovanie voľného trhu.

     Zatiaľ čo pre BMW a Mercedes nemusí byť Čína problémom, Stellantis a Renault nové lacné značky ohrozujú. 
  • Prvá jazda

    Prvý test nového VW Tiguan 1.5 eTSI: Je na mieste hovoriť o revolúcii?

  • Každý marketingový špecialista sa hrozí zadania, že má vytvoriť kampaň na produkt „pre každého“. Lenže Tiguan takým produktom je a zdá sa, že výrobca našiel recept na to, ako ho spraviť naozaj dobre.

     Nová generácia je síce podstatne drahšia ako predchodca, ale aj lepšie vybavená už v základnej výbave. Prikladáme aj slovenské ceny.